Darts-vb

Bemutatkozik a kétszeres bajnok, meglepetést szimatolunk

  • Cesc18

Hétfőn négy mérkőzéssel folytatódik a 2017-es PDC darts-világbajnokság, Adrian Lewis személyében egy korábbi győztes is tábla elé áll.

Vegyél részt a hatharom.com és a PDC Hungarian Fan Club közös játékéban, és nyerj egy álomutazást Londonba, a Premier League Darts döntőjére! 

Hétfőn az ötödik játéknapra kerül sor és a hétvégi programmal ellentétben, a mai napon ismét csak esti szakaszt rendeznek. Az egész első kör egyik legnagyobb érdeklődéssel várt találkozója a 2009-es döntős Mervyn King és az Ally Pally színpadán most debütáló Steve West csatája lesz. Ugyan egyik játékos sem favorit a világbajnoki címet illetően, de ettől függetlenül egy borzasztó kiélezett és magas színvonalú mérkőzésre számíthatunk.

Az újoncoknál mindig felvetődik a kérdés, hogy mennyire lesznek megilletődve a nagy színpadon? West esetében ettől nem tartunk, ugyanis mögötte jókora rutin van, a másik szervezetnél öt alkalommal is játszott a vb-n, a profik mezőnyében pedig négy éve edződik. A vártnál talán több időbe telt mire eljutott erre a szintre, de megérkezett. Az idei éve messze kiemelkedik az összes többi közül, hiszen nemcsak pályafutása során először kvalifikálta magát a PDC világbajnokságra, hanem több major tornán is megmutathatta magát. A legnagyobb dobása a World Grand Prix-n volt, ahol az első körben Phil Taylort sikerült legyőznie, méghozzá egy pazar, 70%-os kiszállózással. De ősszel Barnsleyban volt egy nagy menetelése egy Players Championship-tornán is, melynek döntőjében majdnem elkapta Michael van Gerwent. Ez volt egyébként az első fináléja a profik között. Szóval tényleg áttörést hozott számára a szezon második fele, így nem véletlenül gondolja sok szakíró, hogy a torna meglepetésembere lehet. 

King nagy név a szakmában, a BDO-ban kétszer is döntőzött, de a profik között is volt elődöntője, viszont annak már hét éve. Azóta az Ally Pallyben nem sok maradandót alkotott, többször is nála hátrébb rangsorolt játékos ellen esett ki. Az idei szezonja az ő játéktudásával kifejezetten gyengén sikerült, a legjobb eredménye a World Matchplayről egy negyeddöntő. 

Ahogyan az oddsokból is látszódik, a bukmékerek is tudják, hogy ez egy ki-ki meccs lesz. Miután King az elmúlt években meglehetősen szenvedett a vb-n, ha egy kis ellenállást is tanúsítottak vele szemben, akkor vagy kikapott, vagy csak nagyon nehezen tudott továbbjutni. Ennek fényében érdemes az esélytelenebbnek tartott Westre fogadni, illetve még biztosabb tippnek tűnik, hogy lesz legalább négy szett.

hatharom.com
West jut tovább
@1.90

Játssz értékes nyereményeinkért a tippjátékunkban, a győztes egy profi darts táblával lesz gazdagabb. Ha tippelni szeretnél, akkor kattints ide.

Három nagyágyú, Michael van Gerwen, Phil Taylor és Peter Wright több, mint meggyőző játékkal mutatkozott be, ma pedig a kétszeres világbajnok, tavalyi döntős Adrian Lewis-on a sor. Az angol klasszis finoman szólva sem tudhat maga mögött jó szezont, a világbajnokságoz közeledvén sem nagyon kapcsolt rá, így nagy kérdés, hogy milyen játékot láthatunk majd tőle. Attól nem véltjük, hogy az első körben elvérezne a svéd Magnus Caris ellen, hiszen ez a csúfság még soha nem esett meg vele az év legnagyobb eseményén. A rutinos skandináv pedig még azt nem élhette át, milyen az Ally Pally színpadán a legjobb 32 közé jutni. De ha nem pörög fel Lewis, Caris keze pedig nem remeg meg, akkor nem vennénk mérget arra, hogy az angol 3-0-ra fog győzni.

Szerinted ki nyeri a 2017-es darts vb-t?x;

King és Lewis mellett egy másik kiemelt, a 28. Joe Cullen is bemutatkozik, méghozzá a Qiang Sun-Corey Cadby előselejtezős mérkőzés győztese ellen. Ez egyébként egy kifejezetten szórakoztató derbinek ígérkezik. Sunt tavaly láthattunk, elég vicces figura, pillanatok alatt belopta magát a londoni publikum szívébe. És igen, ő volt az, aki egyik dobásánál nem találta el a táblát...Ellenfelébe, az ausztrál srácba kicsit nagyobb potenciál van, ő ugyanis a regnáló junior világbajnok. Cullennek is fel kell majd kötnie a gatyáját, Cadby nagyon komoly tömegre képes, augusztusban a World Series of Darts keretén belül Perth-ben és Sydney-ben is láthattuk. Utóbbi helyszínen 104-es átlaggal verte Taylort, majd Wright ellen 109-cel esett ki. Könnyen lehet, hogy az idei kiírásban ő lesz azaz előselejtezős játékos, aki borítani tudja a papírformát.

Az ötödik játéknap programja (december 19, hétfő):
A     szorzói alapján
Kezdés Mérkőzés Oddsok
20:00 Qiang Sun-Corey Cadby 6.25 1.05
21:00 Mervyn King (22)-Steve West 1.70 1.90
22:00 Adrian Lewis (5)-Magnus Caris 1.04 6.50
23:00 Joe Cullen (28)-Sun/Cadby - -