Darts-vb

Papírforma délután

  • Cesc18

A PDC darts-világbajnokság vasárnapi programjának délutáni szakaszában nem történt meglepetés.

A vasárnapi játéknap délutáni szakasza egy előselejtezős mérkőzéssel vette kezdetét, melyben az angol Kevin Simm és a thaiföldi Gilbert Ulang feszült egymásnak. A kiszállókra mindketten rengeteget hibáztak, de egy fokkal kevesebbet a brit, így ő jutott fel a főtáblára.

Vegyél részt a hatharom.com és a PDC Hungarian Fan Club közös játékéban, és nyerj egy álomutazást Londonba, a Premier League Darts döntőjére! 

A második mérkőzésen a 26. kiemelt Justin Pipe és az első világbajnokságán résztvevő Chris Dobey nézett farkasszemet egymással, avagy egy angol házi rangadóra került sor. Dobey-n semmiféle megilletődöttség nem látszódott, borzasztó jó játékkal kétszettes előnyre tett szert. A körátlaga 96.48 ponton állt, míg kiszállózása 86 százalékon (!), csupán egy nyilat rontott duplára. A folytatás több izgalmat hozott, a harmadik szett hajrájában a fiatal angol kétszer dobhatott a győzelemért, de a nagy teher alatt ezúttal elhibázta a duplákat, Pipe pedig vércseként csapott le és tartotta életben a továbbjutási esélyeit. Dobey-t nem nagyon hatotta meg a kihagyott ziccer, a negyedik felvonást egy 100-as és egy 105-ös kiszállóval kezdte, és úgy tűnt gyorsan pontot tesz a meccs végére. A rutinos ellenfele azonban nem hagyta magát, óriásit harcolna visszajött 2-2-re és négy nyila volt, hogy döntő szettre mentse a találkozót. Nem sikerült azonban megdobnia, Dobey viszont a harmadik meccsnyilát már nem hibázta el. 

A mérkőzés végjátéka:

A folytatásban egy walesi-angol csata következett a 2008-as BDO-világbajnok Mark Websterrel és a második világbajnokságán résztvevő Joe Murnannel. Az angol kezdte jobban a mérkőzést, de Webby hamar magára talált. Olyannyira, hogy az első két szettben egyetlen kiszállót sem rontott el, hatból hatot dobott meg, ezzel pedig Murnan nem tudott konkurálni. A harmadik szettben mindketten nagyon figyeltek a kezdésükre, 2-2-nél az angolnak lehetősége nyílt szépíteni, de nem élt vele, Webster pedig folytatva a parádés kiszállózást, rögtön az első meccsnyilát megdobta. 

Forrás: PDC Hungarian Fan Club

A délutáni etap utolsó mérkőzésén a 14. kiemelt Ian White a korábban diadalmaskodó Kevin Simmel csapott össze. Jól kezdte a meccset Simm, volt nyila a 2-0-s vezetéshez, ám nem tudta megcsinálni, és hatalmas lehetőséget puskázott el a második felvonásban is, amikor meg három szettnyilat rontott. White 130-ról szépen büntette, de egy szót sem szólhatott volna, ha 2-0 helyett 0-2-vel mentek volna szusszanni...A harmadik játszma ugyancsak döntő leget hozott és ezúttal is White bírta jobban idegekkel, aki így 3-0-ra győzött.

Eredmények, első kör (december 18, vasárnap - délután):
Mérkőzés Eredmény
Kevin Simm-Gilbert Ulang 2-0
Justin Pipe (26)-Chris Dobey 1-3
Mark Webster (25)-Joe Murnan 3-0
Ian White (14)-Kevin Simm 3-0