Nemzetközi foci

Hátrányból nyert a City, Costa bombagóljával újra élen a Bayern

A Manchester City otthon győzte le az Arsenalt, míg a Bayern Münchennek idegenben sikerült nyernie - összefoglaló.

Angol foci

A Premier League 17. fordulójának rangadóján a Manchester City az Arsenallal találkozott. A hazaiaknak a lehető legrosszabbul indult a meccs, ugyanis öt perc után már hátrányba kerültek, miután Alexis Sánchez leheletfinom passzát Theo Walcott váltotta gólra. A vendégek a szünetig megtartották az egygólos előnyüket. A második félidőt az Ágyúsok kezdték olyan rosszul, mint a City a meccset: egy pocsék védekezés után Leroy Sané vette be Petr Cech kapuját. Az Arsenal hátsó alakulata a 71. percben sem volt a helyzet magaslatán, Nacho Monreal flegma védekezését Raheem Sterling büntette, amivel már a hazaiaknál volt az előny. A 2-1-es eredmény maradt is a végig, így a manchesteri csapat egy nagyon fontos rangadót tudott behúzni.

Sterling győztes találata:

2016-12-18;47
209498

Német foci

Szombaton a Lipcse a Hertha ellen aratott győzelmének köszönhetően a tabella élére állt, és ezzel némi nyomást helyezett az üldöző Bayern Münchenre. Carlo Ancelotti alakulata a Kleinheisler Lászlót kispadra nevező Darmstadt otthonába látogatott. A müncheniek nagy fölényben játszottak az első játékrészben, ám igazán komoly helyzeteket nem tudtak kialakítani. A szünet után mindkét oldalon akadtak helyzetek, de a kaput egyik fél sem tudta bevenni. Egészen a 71. percig, amikor Douglas Costa lába sült el, és úgy 25 méterről egy brutálisan nagy gólt lőtt a jobb felső sarokba. Ezt a szűkös előnyét a Bayern megtartotta a végéig, így három ponttal távozhattak a sereghajtó otthonából, illetve a jobb gólkülönbségüknek köszönhetően újra átvették a vezetést a bajnokságban.

Costa bombagólja:

2016-12-18;54
210225

Olasz foci

A Serie A 17. fordulójának vasárnapi találkozóin a Sassulo és az Inter lépett elsőként pályára. A vendégek szűkös, egygólos győzelmet arattak. A 15 órakor kezdődő mérkőzéseken sem borult a papírforma. A Napoli egy gólgazdag összecsapáson, 5-3-ra verte a Torinót és ezzel feljött a dobogó harmadik fokára, miután az AC Milan szombaton gól nélküli döntetlent játszott az Atalanta ellen. A Nagy Ádámmal felálló Bologna a Napolihoz hasonlóan magabiztos győzelmet aratott: 3-0 a Pescara otthonában. 

A Napoli-Torino mérkőzés összefoglalója:

2016-12-18;55
211987