Darts-vb

Erőt demonstrált a világelső, Bunting hét meccsnyílról kapott ki

  • Cesc18

A 2017-es PDC darts-vb szombati játéknapjának esti szakaszában újabb kiemelt játékostól búcsúztunk el.

A szombati program esti szakasza a kanadai Ross Snook és a finn Kim Viljanen előselejtezős mérkőzésével vette kezdetét. A skandináv játékos hozta a minőségibb dartsot, főleg, ami a kiszállózást illeti, így szettveszteség nélkül jutott fel a főtáblára. 

Vegyél részt a hatharom.com és a PDC Hungarian Fan Club közös játékéban, és nyerj egy álomutazást Londonba, a Premier League Darts döntőjére! 

A második mérkőzésen a táncoslábú Dimitri van den Bergh-et és a 32. kiemelt Cristo Reyest szólította John McDonald a küzdőtérre. A 22 éves belga indította jobban az összecsapást, 103.71-es körátlaggal és 120.18-as első 9 nyíl átlaggal 3-1-re húzta be a nyitószettet a formáját csak kereső spanyol ellen. Nem kellett azonban sokat várni és Reyes is felvezette az üzemi hőfokot. A második szettben már jóval jobban dobott, ami meg is hozta számára az egyenlítést. A szünet után már mindketten pazar szinten játszottak, sorra hozták a 14 nyilas legeket, első pályáról nem is adtak lehetőséget a másiknak, így a szettet kezdő spanyolé lett a harmadik felvonás, méghozzá egy 124-es kiszállóval. A folytatásban továbbra sem tudtak brékelni, a belga is megcsinálta, hogy hozta mindhárom kezdését, így jöhetett a döntő felvonás. Nem fogták vissza magukat az ötödik játszmában sem, Reyesnek 124 pontról, míg DvdB-nek 103-ról volt egy apró sansza a brékre, de egyikük sem tudta megcsinálni a magas kiszállót. A spanyol 2-1-es vezetésnél ismét nyomást helyezett ellenfelére, aki a dupla 16-ra két nyilat is elrontott, Reyes viszont 75-ről befejezte. Az első kör eddigi legjobb meccsét vívták, végig nagyon magas volt a színvonal, összesen 13 maximumot szórtak.

Forrás: PDC Hungarian Fan Club

A teljes mérkőzés:

A spanyol-belga csata után az angolok vették át az uralmat az Ally Pallyben, a 16. kiemelt Stephen Bunting és a "pusztító" becenévre hallgató Darren Webster érkezett a tábla elé. Rögtön bele is csaptak a lecsóba és igen magas szinten kezdtek el játszani, főleg Webster, akinek 140-es kiszállója is volt. Dobhatott a szettért is, de nem tudta befejezni, a fiatalabb honfitársa viszont 79-ről igen. A második szettben kétszer brékelték egymást oda-vissza, végül Webster tudta megnyerni, pedig Buntingnak volt nyila a 2-0-s vezetéshez. A harmadik felvonás ismét döntő legben dőlt el, amit ezúttal a 16. kiemelt angol húzott be, de nem sokáig örülhetett, ugyanis a negyedik játszmában Webster átgázolt rajta. A "pusztító" 109-es átlaggal és 75%-os kiszállózással egyenlített ki. A döntő szettet azonban Bunting kezdte jobban 2-0-ra lépett meg, ám lezárni a meccset nem tudta. Összesen hét meccsnyilat puskázott el, míg Webster 4-3-nál rögtön az elsőt megcsinálta, így sorozatban harmadik évben búcsúztatott el egy kiemeltet a főtáblán.

Az est utolsó mérkőzésén bemutatkozott a világelső Michael van Gerwen. Ellenfele a korábban diadalmaskodó Kim Viljanen volt. A holland klasszis pazar játékkal, 103.35-ös körátlaggal 3-0-ra mészárolta le a finn játékost.

Eredmények, első kör (december 17, szombat - este):
Mérkőzés Eredmény
Ross Snook-Kim Viljanen 0-2
Cristo Reyes (32)-Dimitri van den Bergh 3-2
Stephen Bunting (16)-Darren Webster 2-3
Michael van Gerwen (1)-Kim Viljanen 3-0