Darts-vb

Wright nevéhez fűződik a torna első 100 feletti körátlaga

  • Cesc18

A 2014-es döntő Peter Wright és az 1996-os világbajnok Steve Beaton is sikerrel vette az első akadályt, Gerwyn Price viszont az első top 20-as játékos, aki búcsúzott a tornától.

Egy előselejtezős mérkőzéssel rajtolt el a második játéknap, amelynek főszereplői a holland Jerry Hendriks és az új-zélandi Warren Parry voltak. Mindketten jártak már korábban az Ally Pally színpadán, így semmi megilletődöttség nem látszódott rajtuk, Hendriks végig együtt élt a közönséggel. Remek játékkal behúzta az első szettet, a másodikban ugyan Parry állt jobban, 2-0-ra lépett meg, de lezárnia nem sikerült a játszmát., így a holland 2-0-lal jutott fel a főtáblára. 

Vegyél részt a hatharom.com és a PDC Hungarian Fan Club közös játékéban, és nyerj egy álomutazást Londonba, a Premier League Darts döntőjére! 

A folytatásban Gerwyn Price-t és Jonny Claytont szólították a küzdőtérre, avagy egy walesi csatára került sor. Előbbit a torna titkos favoritjaként is emlegették, míg utóbbi pályafutása első világbajnoki fellépésére készült. Talán ennek is volt köszönhető, hogy a nyitólegben nyolc nyilat is elpuskázott a kiszállóra. De még ez is belefért, mert a 19. kiemelt honfitársa nem kezdett valami jól. 2-2-nél viszont már nem fért bele a rontás, Clayton három szettnyilat szúrt el, Price pedig azonnal megbüntette és elvitte hátsó pályáról a nyitójátszmát. Szintén döntő legre került sor a második felvonásban is, ismét Clayton volt aki előbb dobhatott a szettért, öt nyilat ezúttal is elszórt, ám végül egy 116-os kiszálló megmentette. Jól kezdte az idősebb walesi a harmadik szettet is, 120 pontot sikerült 3 nyíllal elfogyasztania. Remekül dobta a tömeget, így rendre honfitársa előtt járt, csak az volt a kérdés, hogy a dupláknál mennyire lesz helyén a szíve. Egyre inkább elkapta a fonalat, ami a kiszállókat illeti. Megnyerte a harmadik szettet, majd a negyedikben rögtön elvette ellenfele kezdését, köszönhetően Price 8 elrontott duplájának. Ezt megfejelte még Clayton egy újabb 100 feletti kiszállóval, ami végleg el is döntötte a javára a találkozót. 

A walesi rangadó után az 1996-os világbajnok Steve Beaton és az egyetlen afrikai játékos, Devon Petersen érkezett a színpadra. Három éve ugyancsak az első fordulóban futottak össze, és akkor nagy meglepetésre a dél-afrikai tudott diadalmaskodni. Beaton tehát most visszavágni készült, és jól is kezdte a találkozót, 3-0-lal simán húzta be a nyitószettet. A második felvonásban viszont Petersen percei következtek, jól használta ki az angol hibáit és ő is kiosztott egy 3-0-t. Ugyanakkor nem játszott igazán jól, hiszen csupán 78-as átlagot dobott. Ezen a későbbiekben sem igazán tudott javítani, ráadásul, ha esélye volt leget nyerni azzal sem élt. A harmadik szett elején akár 2-0-ra is megléphetett volna, ám kihagyott két duplát, innentől pedig nem sok keresnivalója volt. Beaton összességében elég sima győzelmet aratott, ez pedig a tippünk bezöldülését is jelentette. Az "öreg" továbbjutására 1.50-szeres pénzt fizetett a    .

Meggyőző rajtot vett az egykori döntős.

Az est utolsó mérkőzésén a 2014-es döntős Peter Wright és a korábban diadalmaskodó Jerry Hendriks feszült egymásnak. A skót klasszis magabiztosan hozta az első szettet, a másodikban viszont rezgett a léc. Hendriks egy 156-os kiszállóval kezdett, amire Wright egy 131-gyel válaszolt. A hollandnak sikerült eljutnia szettnyilakig, de mind a négyet elrontotta, ez pedig a döntő legre benne maradt a fejében. Wright végül egy újabb magas kiszállóval mentette meg a szettet. A harmadik felvonás már csak formalitás volt, a skót könnyedén húzta be, és a 101.06-os meccsátlagával megmutatta, hogy miért ő a torna egyik esélyese. 

Forrás: PDC Hungarian Fan Club

Eredmények, első kör (december 16, péntek):
Mérkőzés Eredmény
Jerry Hendriks-Warren Parry 2-0
Gerwny Price (19)-Jonny Clayton 1-3
Steve Beaton (27)-Devon Petersen 3-1
Peter Wright (3)-Jerry Hendriks 3-0