Sportfogadás

Tuti, hogy kikapnak Szalaiék!?

Péntek este a Hoffenheim-Borussia Dortmund rangadóval megkezdődik a Bundesliga 15. fordulója, amely ütközet teljesen háromesélyesnek tűnik a szezon eddigi részében nyújtott produkciók alapján. A fogadók azonban mégis leírják Szalai Ádám csapatát, hiszen gyakorlatilag esélyt sem adnak a kék-fehéreknek hazai pályán a BVB-vel szemben.

Alig bízik valaki Szalaiékban pénteken. - Fotó: bundesliga.de

Ha a tabellára pillantunk, akkor megállapíthatjuk, hogy rangadóval indul a Bundesliga 15. fordulója, hiszen a negyedik helyezett Hoffenheim, a hatodik pozícióban lévő Borussia Dortmundot fogadja. A felek közt mindössze egy pont van, tehát egy esetleges vendégsiker esetén helycsere történne a táblázaton.

Az utóbbi hetekben egyik fél sem teljesít túlságosan jól, hiszen a hazaiak az utolsó öt meccsük közül egyet tudtak csak megnyerni, igaz, a maradék négyen döntetlent játszottak, többek közt például a Bayern München otthonában. Ami a Borussiát illeti, a dortmundi csapat otthoni produkciójával nincs probléma, az idegenbeli teljesítményével már annál inkább, hiszen a legutóbbi öt házon kívüli meccséből csak az egyik potenciális kiesőjelölt, Hamburg ellni meccsét tudta behúzni, múlt héten is az utolsó pillanatban egyenlített a Köln otthonában.

A két gárda egyébiránt utoljára februárban találkozott, s akkor a sárga-feketék magabiztosan, 3-1-re tudták legyőzni Szalai Ádámékat. A legutóbbi három, Hoffenheim pályaválasztásával lejátszott mérkőzésükön viszont egyaránt döntetlenre végeztek a felek.

Mindezek után a bukmékereknél a Dortmund számít a meccs favoritjának, a fogadóknál viszont toronymagas esélyes Thomas Tuchel alakulata. Ugyanis a       -ra beérkezett tétek 79 (!) százaléka a vendég sikert, 19 százalék pedig a döntetlent választotta, míg a hazaiak győzelemre a tétek mindössze 2 (!) százaléka érkezett. Pedig ahogy említettük a Borussai nem muzsikál mostanság túl fényesen idegenben, ráadásul a BVB-nél Roman Bürki, Gonzalo Castro, Nuri Sahin, Raphael Guerreiro, Marc Bartra, Neven Szubotics, Lukasz Piszczek, Szokratisz, Sebastian Rode és Erik Durm is (!) kihagyja a mérkőzést sérülés miatt, míg a hazaiknál maximum Kerem Demirbay hiányozhat. Mindezek után véleményünk szerint jóval nagyobb sansza van Szalai Ádáméknak a győzelemre pénteken, mint, amit a fogadók vizionálnak.

A Tippkirály játékosainak körében is egyértelmű a meccs, hiszen a tipsterek 70 százaléka dortmundi sikert vár, 19 százalékuk döntetlenre, míg a maradék 11 százalék a Hoffenheimre tippelt.

1X2    
Hoffenheim Döntetlen Dortmund
TippmixPro@4.00 TippmixPro@3.85 TippmixPro@1.75
[2272431] 2016-12-16 20:30:00 Hoffenheim - Borussia Dortmundx
210225
[2272431] 2016-12-16 20:30:00 Hoffenheim - Borussia Dortmundx;