Kézilabda

Itt a vb-keretünk, egy oszlopos ember kimaradt

Xavi Sabaté szövetségi kapitány kihirdette 28 fős keretét, amellyel a férfi kézilabda-válogatottunk megkezdi a felkészülését a januári világbajnokságra.

Az előzetes keretben túl sok meglepetést nem találunk. A kapusposzton helyet kapott Fazekas Nándor is, aki korábban már visszamondta a szereplést a nemzeti csapatban, ám a selejtezőkre reaktiválták. A jobb szélső poszton a jól bevált trió, Gulyás Péter, Harsányi Gergely és Iváncsik Tamás juthat szóhoz, a másik oldalon Bóka Bendegúz és Iváncsik Gergő a potenciális jelölt.

Ami a belső posztokat illeti, irányítóban Császár Gábor és Lékai Máté helye valószínűsíthető, Sabaté mester melléjük három fiatalt hívott meg az összetartásra. Átlövőink közül mindenki a "fedélzeten", egyedül a Ilyés Ferenc nevét nem találjuk a listán, a tatabányaiak rutinos harcosa nem vállalta a világbajnoksággal járó sorozatterhelést.

A magyar szövetség (MKSZ) honlapjának pénteki beszámolója szerint a szűkített keret jövő szerdán kezdi meg a közös munkát, majd december 29-én részt vesz az érdi Provident Karácsony Kupán, január elején, közvetlenül a vb előtt pedig a dániai Bygma Kupán lép pályára.
    
A világbajnokságot január 11-től 29-ig rendezik, a magyar válogatott az Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes német, az Eb-harmadik horvát, valamint a fehérorosz, a chilei és a szaúdi csapattal szerepel egy csoportban.

A magyar válogatott 28 fős kerete
Kapusok: BARTUCZ László (Csurgói KK), BORBÉLY Ádám (Telekom Veszprém), FAZEKAS Nándor (Balatonfüredi KSE), MIKLER Roland (Telekom Veszprém)
Jobbszélsők: GULYÁS Péter (Telekom Veszprém), HARSÁNYI Gergely (Grundfos Tatabánya KC), IVÁNCSIK Tamás (Elverum, norvég)
Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Telekom Veszprém), BALOGH Zsolt (MOL-Pick Szeged), NAGY László (Telekom Veszprém)
Irányítók: CSÁSZÁR Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), GYŐRI Mátyás (Balatonfüredi KSE), JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya KC), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém), SZÖLLŐSI Balázs (Grundfos Tatabánya KC)
Beállók: BÁNHIDI Bence (MOL-Pick Szeged), HEGEDŰS Márk (B.Braun Gyöngyös), SCHUCH Timuzsin (Telekom Veszprém), SIPOS Adrián (Grundfos Tatabánya KC), SZÖLLŐSI Szabolcs (Grundfos Tatabánya KC), ZUBAI Szabolcs (MOL-Pick Szeged)
Balátlövők: BODÓ Richárd (MOL-Pick Szeged), BORSOS Tamás (Ceglédi KKSE), JAMALI Iman (Meskov Breszt, fehérorosz), LIGETVÁRI Patrik (Telekom Veszprém), NAGY Kornél (Dunkerque, francia)
Balszélsők: BÓKA Bendegúz (MOL-Pick Szeged), IVÁNCSIK Gergő (Telekom Veszprém)