Darts-vb

Bemutatkozik az egyik nagy esélyes

  • Cesc18

Pénteken ismét négy mérkőzést rendeznek Londonban, a 2017-es PDC darts-világbajnokságon. Színpadra lép többek között a 2014-es döntős Peter Wright és az 1996-os BDO-bajnok Steve Beaton.

Vegyél részt a hatharom.com és a PDC Hungarian Fan Club közös játékéban, és nyerj egy álomutazást Londonba, a Premier League Darts döntőjére! 

Nem a legszínvonalasabb mérkőzésekkel, de csütörtök este elrajtolt a PDC-világbajnokság, innentől pedig bő két héten át majd minden nap láthatjuk a világ legkiválóbb játékosait. Pénteken a legjobban várt találkozó az 1996-os BDO-vb-győztes Steve Beaton és a fekete kontinens egyetlen képviselője, Devon Petersen összecsapása lesz. Mindketten érdekes figurák, Beaton ezzel a "Bronz Adonisz" karakterrel, míg Petersen a sajátos táncával. A dél-afrikai néhány éve nagyon belopta magát a közönség szívébe, hiszen nem csak egy vicces figura, de nagyon jól is játszik. Az angol igazi öreg rókája a mezőnynek, ez a 26. világbajnoksága, amin részt vesz, még leírni is félelmetes. 52 éves, de még mindig van benne kraft, ezt mutatja, hogy a két játékos közül ő a kiemelt.

Beatonnek nem sikerült rosszul az idei szezonja, a legtöbb major tornán találkozhattunk vele, a World Matchplayen pedig kifejezetten jól ment neki, egészen a negyeddöntőig menetelt és még Gary Andersont is megtudta izzasztani. Petersennek visszafogottabb éve volt, nem brillírozott a kisebb versenyeken, a fontos tornák közül pedig csak az Európa-bajnokságra és a Players Championship nagydöntőjére tudta kvalifikálni magát. Maradandót azonban egyiken sem alkotott.

Ugyan csak háromszor futottak össze karrierjük alatt, de egyszer éppen itt az Ally Pallyben, tehát ez nem az első meccsük lesz a világbajnokságon. 2014-ben a dél-afrikai megnyerte az előselejtezős mérkőzését, majd nagy meglepetésre 3-1-re kente el Beaton száját. Most sem lesz könnyű dolga a rutinos angolnak, szoros meccsre van kilátás, de véleményünk szerint revánsot fog venni.

hatharom.com
Beaton jut tovább
@1.50

Játssz értékes nyereményeinkért a tippjátékunkban, a győztes egy profi darts táblával lesz gazdagabb. Ha tippelni szeretnél, akkor kattints ide.

Az est egy előselejtezős meccsel indul, méghozzá a holland Jerry Hendriks és az ausztrál Warren Parry ütközetével. Ők azért az ismertebb játékosok közé tartoznak, előbbi például 2013-ban a főtáblán volt és sikerrel vette az első akadályt. Parrayvel is találkozhattunk már jó néhányszor, de az utóbbi években elsősorban az óceániai World Series állomásokon láthattuk. Nem nagyon látogat el a szigetországi versenyekre, ezért inkább Hendrikset tartjuk a meccs esélyesének, aki viszont elég sokat játszik Angliában. A győztesre a 2014-es döntős Peter Wright vár, szóval nagyon nagy álmokat nem dédelgethetnek az idei világbajnoksággal kapcsolatban. Az extravagáns skót mögött egyébként pazar szezon van, esélyesként érkezett Londonba.

Színpadra lép pénteken Gerwyn Price és Jonny Clayton is, avagy egy walesi csatát is megtekinthetünk. Price a nagyobb név, ő a kiemelt, de Clayton feljövőben van. Ettől függetlenül meglepetés lenne, ha nem a magasabban rangsorolt walesi menne tovább, hiszen ő a jobb és rutinosabb PDC játékos. 

A második játéknap programja (december 16, péntek):
A     szorzói alapján
Kezdés Mérkőzés Oddsok
20:00 Jerry Hendriks-Warren Parry 1.70 1.95
21:00 Gerwyn Price-Jonny Clayton 1.40 2.55
22:00 Steve Beaton-Devon Petersen 1.50 2.20
23:00 Peter Wright-Hendriks/Parry - -