Premier League

Zsinórban tizedik bajnokiját nyerheti a Chelsea

Diego Costáék a Sunderlandhez látogatnak, míg a Liverpoolra és a Manchester Unitedre kemény 90 perc vár. PL előzetes.

Zsinórban tizedik győzelmére készül a Chelsea.

A Sunderland-Chelsea meccsel indul a szerdai angol futballmaraton. A mérkőzésen igen egyértelműek az esélyek, hiszen amíg a hazaiak a sereghajtók, addig a vendégek listavezetők a Premier League-ben. Ráadásul a Fekete Macskák meglepetésre nagyon sima vereséget szenvedtek szombaton Walesben, míg a londoniak a West Bromot győzték le vasárnap, így zsinórban kilencedik sikerüket aratták Antonio Contéék. Minden előjel a vendégek sikerét vetíti elő, ráadásul David Moyes hat (!) játékosára sem számíthat szerdán sérülés vagy eltiltás miatt. Így pedig nem lenne meglepő, ha a fővárosiak legalább két találattal - 1.80 @ TippmixPro - nyernének a Stadium of Lightban.

Ismét londoni csapattal mérkőzik meg a Manchester United, a Vörös Ördögök ezúttal a Crystal Palace együttesével találkoznak, vagyis megismétlődik a tavalyi FA Kupa finálé. A mérkőzést José Mourinho gárdája várja jobb passzból, hiszen november eleje óta veretlen a portugál mester csapata, az utolsó két találkozóját pedig egyaránt behúzta. Ugyanakkor a Sasok is egyre jobban teljesítenek mostanság, hiszen zsinórban elszenvedett hat vereséget követően a legutóbbi két meccsükön négy pontot gyűjtöttek a piros-kékek. A hazaiaknál azonban több meghatározó játékos - Connor Wickham, Pape Souaré, Steve Mandanda, Jason Puncheon, Bakary Sako, James Tomkins, Loic Rémy - is kimarad, így pedig csökkennek a vendéglátók esélyei, igaz, a vendégeknél az utóbbi hetekben bombaformában lévő Henrih Mhitrajan, Chris Smalling, Antonio Valencia és Luke Shaw sem léphet pályára. Mindezek után pedig aligha a gólokról szól majd a találkozó, vagyis szerintünk 2,5 gól alatt maradnak a felek, amire a    1.85-szörös szorzót kínál. Ezt a statisztikák is alátámasztják, hiszen a csapatok utolsó hét meccséből haton is csak maximum két találat született.

Kemény meccs vár a Liverpool a Middlesbrough otthonában.

Noha a Liverpool 16 ponttal előzi meg a Middlesbrough együttesét, a Vörösök nem számíthatnak könnyű mérkőzésre szerdán. Már csak azért sem, mert Jürgen Kloppék formán kívül vannak, az utolsó két bajnokijukon mindössze egy pontot tudtak szerezni, pedig a nem túl acélos Bournemouth és az ezer sebből vérző West Ham együttesével játszottak a liverpooliak. A Boro ugyanakkor nincs rossz passzban, s noha vereséggel hangolt a hétközi találkozóra, a hozható, illetve a hazai meccsein rendre odateszik magukat a piros-fehérek. Mivel az újoncnál nem lesz számottevő hiányzó, a vendégeknél pedig továbbra is sok a sérült, így Aítor Karanka csapata meglepheti a Vörösöket. Azonban gólokra sokkal inkább megéri fogadni, mint a meglepetésre, hiszen a Middlesbrough habitusának köszönhetően aligha számíthatunk gólfesztiválra - a mérkőzés góljainak száma 3,5 alatt 1.35 @ TippmixPro - , még akkor sem, ha az LFC az utóbbi hetekben igen gólgazdag ütközeteket vívott meg.

Újra megízlelheti a győzelem ízét a West Ham, hiszen a Kalapácsosok a Burnley együttesét fogadják. Ugyanakkor a fővárosiaknak legalább úgy kell játszaniuk szerdán, mint ahogyan tették azt vasárnap Liverpoolban, hiszen az újonc jó passzban van. A vendégek a Bournemouth legyőzésével hangoltak a szerdai meccsre, azonban házon kívül továbbra sem megy a bordó-kékeknek, hiszen hat meccs alatt mindössze egyetlen rúgott gólt, s egyetlen szerzett pont áll a csapat neve mellett. A WHU-nak az Arsenal elleni kiadós zakó ellenére nincs szégyenkezni valója a hazai pályán elért eredményei miatt, vagyis ha Slaven Bilicék megismétlik hétvégi formájukat, akkor zsinórban hét nyeretlen meccset követően győzhetnek ismét. Szerintünk összejön a siker a WHU-nak, amely fogadási lehetőségre 1.65-szörös szorzót ajánl a    .

Az előkelő nyolcadik pozícióban lévő West Brom, az utóbbi hetekben magára találó Swansea gárdájával találkozik Birminghamben. A hazai együttes az utolsó öt meccsén tíz pontot szerzett, vasárnap pedig percekre volt attól, hogy a Stamford Bridge-en is összehozzon legalább egy remit, vagyis jó passzból várják Tony Pulisék a walesi együttest. A vendégek az utolsó négy találkozójuk közül a Tottenham elleni pofont leszámítva már vállalhatóan játszottak, sőt, ugye kétszer nyerni is tudtak, méghozzá igen fontos találkozókon. Mivel egyik félnél sem lesz számottevő kimaradó, továbbá mindkét csapatnak nagy szüksége van a pontokra, így egy brusztos, kemény, tipikus angol meccsre van kilátás. Vagyis vélhetően nem a gólok dominálnak majd - a mérkőzés góljainak száma 2,5 alatt 1.75 @ TippmixPro -, amit az előző szezonban is bemutatott a két fél, hiszen a csapatok oda-, s visszavágóján mindössze három találat született.

Manchester City-Watford, a Tottenham-Hull és a Stoke-Southampton mérkőzésekkel egy korábbi cikkünkben foglalkoztunk, ha kíváncsi vagy, hogy mit várunk a találkozóktól, akkor kattints ide!

A Premier League szerdai mérkőzéseinek szorzói -    
Mérkőzés 1 X 2
Middlesbrough-Liverpool 5.40 3.70 1.60
Sunderland-Chelsea 8.80 5.00 1.30
West Ham-Burnley 1.65 3.70 4.90
Manchester City-Watford 1.25 5.50 10.00
Crystal Palace-Manchester United 4.85 3.60 1.67
Tottenham-Hull 1.22 6.00 11.00
Stoke-Southampton 2.90 3.10 2.40
West Bromwich-Swansea 2.00 3.30 3.60





 

 

 

 

 

2016-12-14;47
209498