Női kézilabda

Kialakulnak a helyosztók párosításai - napi tippek az Eb-re

A svédországi női kézilabda Európa-bajnokságon a középdöntőben az utolsó fordulót rendezik. Tippmestereink adott volt a feladat, a szerdán tartandó mérkőzésekből kellett összegyúrniuk egy kombit.

A hollandok az elődöntőért küzdenek szerdán. - Fotó: swe2016.ehf-euro.com

A szerdai nap a Spanyolország-Hollandia találkozóval kezdődik, amely összecsapás egyértelműen a narancsmezeseknek fontos. Mivel a hollandoknak még pontokra - döntetlen esetén is bukhatják az elődöntőt - van szüksége, így győzelmi kényszerben lépnek pályára. Ráadásul még matekozni sem tudnak Nycke Grooték, hiszen a többiek utánuk játszanak, így mindent bele kell adniuk. A spanyoloknak már mindegy ez a mérkőzés, biztosan az utolsó helyen végeznek a középdöntős csoportjukban, így pedig nagy esély mutatkozik a hollandok sikerére. Az utóbbi években egyébként is a németalföldi hölgyek felé billen a mérleg nyelve - márciusban például 10 (!) góllal nyertek hazai pályán Grooték -, mindezek után pedig nem lenne meglepő, ha Hollandia győzelmével érne véget a találkozó.

A svéd-német mérkőzésnek viszont mindkét csapat számára komoly tétje van, a házigazdák a középdöntős csoport 3. helyéért, a németek pedig az elődöntőért harcolnak. Mindkét válogatottnak csak a győzelem az elfogadható a célok teljesüléséhez, éppen ezért várunk komoly csatát. A németek a torna egyik meglepetését szállítják, ám a torna második felére mintha kezdenének elfáradni, sérülések is bőven akadnak a keretben. A svédek szereplése némileg csalódás, az elmúlt négy fordulóban nem tudtak meccset nyerni, igaz a hollandok és a franciák ellen is kevés múlt a siker. A rendező ország minél további versenyben tartása minden világversenyen jellemző, ezért a bírói segítséget most sem tartjuk elképzelhetetlennek. Németország utoljára 3 éve tudta legyőzni Svédországot, így ezúttal a hazai közönség előtt játszó skandinávok pluszos hendikepjére szavazunk.

A nap egyik zárómérkőzése a Csehország-Norvégia ütközet lesz, amely mondhatni tét nélküli összecsapás lesz. A skandinávok megnyerték a csoportot, így készülhetnek az elődöntőre, s vélhetően szerdán főleg azok kapnak szerepet, akik eddig kevesebbet játszottak. Persze még így is egy bivalyerős csapatról beszélünk, azonban hiányzik majd belőlük az összeszokottság, plusz az elsődleges cél az lesz a gárdánál, hogy minél gyorsabban lepörgessék a meccset, illetve megússzák sérülés nélkül. A csehek is valami hasonlóra törekednek majd, egyébként is, Jana Knedlíkováék gyakorlatilag "run and gun" kézilabdát játszanak, ami eddig szinte kivétel nélkül mindig gólzáport hozott - elég csak megjegyezni, hogy az addig jól védekező románokkal 58 gólos (!) meccset játszottak kedden -. Így pedig nagy esély mutatkozik arra, hogy a két fél meccse a gólokról szóljon, véleményünk szerint a csehek és a norvégok legalább 51 találatot összehoznak szerdán.

A másik esti mérkőzésen Franciaország Szerbia ellen játszik. Ha a svédek legyőzik a németeket, a franciák számára ez a meccs már nem oszt nem szoroz, hiszen úgy is meglesz az elődöntős szereplés. A szerbek már kiestek, ez a meccs nem számít nekik sehova, tét nélkül léphetnek pályára. Ugyan a hollandoktól és a németektől is nagy verést kaptak déli szomszédaink, a francia csapat egy lassabb stílust képvisel, ritkán szórják meg az ellenfeleiket. Ha nincs már tétje felesleges tövig nyomni a gázpedált, ha pedig kell a győzelem, akkor sem várható 9 gólos siker.

hatharom.com
Spanyolország-Hollandia Hollandia
Svédország - Németország Svédország +2,5
Szerbia - Franciaország Szerbia +8,5
Csehország-Norvégia A mérkőzés góljai 50,5 felett
@2.74