Nemzetközi foci

Ezért szeretne Cristiano Ronaldo Messi csapattársa lenni!

A Real Madrid csillaga szerint két remek játékosnak tudnia kell együtt futballozni és megpróbálja befogni riválisát.

Hétfő este hivatalossá vált, amit amúgy is szinte biztosra tudtunk: Cristiano Ronaldo nyerte a 2016-os Aranylabdát, amely immáron a negyedik ilyen elismerése a portugálnak. CR7 a France Footballnak nyilatkozva beszélt riválisáról, Lionel Messiről, valamint arról is, hogy mik a céljai az elkövetkező időszakban.

"Nehéz erre válaszolni, nem is tudok egyértelműen dönteni. De érdekes dolog elképzelni minket egy csapatban, úgy hiszem, mindketten fantasztikusak vagyunk.

Úgy hiszem, ha egy csapatban játszanánk, több Aranylabdám lenne, mint neki, de ő sem lenne messze tőlem.

 

Mindenki tudja, hogy milyen remek játékos, már ötször megnyerte a díjat. A jövőre nézve szeretném behozni a hátrányomat már a következő esztendőben, de egyelőre csak a klubvilágbajnokságra gondolok, amely egy újabb remek trófea lenne a csapat számára. Utána jön a La Liga, ahol szintén az aranyérem a cél. Ha pedig lehetséges, hozzátennénk a Bajnokok Ligáját és a Spanyol Kupát is. Mindig, mindent meg akarok nyerni!"

Túl sok már a játékidő?

Meglepő módon a portugál klasszis elmondta, teljesen természetes lesz, ha a jövőben már valamennyivel kevesebbet játszik. "Ez minden futballista esetében így van, ahogy egyre idősebb lesz valaki, úgy bizonyos dolgokat elveszít, ám más dolgokat kap vele. Jobban kell menedzselnem a lehetőségeimet nekem is a jövőben, így sajnos nem játszhatok már minden mérkőzésen. Okosnak kell lenni és már nem csak a szezon elejére gondolni, hanem arra is, hogy mi lesz később. Egy szezon sokkal inkább maraton, mintsem sprint, használnod kell a fejed. És nem csak nekem, hanem mindenkinek körülöttem - nagyon sokan mondják ezt nekem és kezdem belátni, megtanulni, hogy így van. El kell fogadnom, hogy 31 éves vagyok már, és ez nem könnyű. Nem ugyanúgy regenerálódom már én sem, ha három naponta van mérkőzés, akkor kicsit nehézkesebb minden, de jól érzem magam!"

Akár másik poszton is szerepelhet a portugál csillag

Cristiano Ronaldo arról is nyilatkozott, hogy hajlandó akár posztot is váltani, ha a jelenlegiben már nem lesz annyira hatékony. "Miért is ne? El tudom fogadni a változásokat, nem lenne ezzel problémám. A legfontosabb dolog, hogy játsszak és a pályán legyen, nem kell minden évnek Aranylabdával végződnie. Az életben mindennek van eleje és vége, ha már nem élvezem a játékot és az edzéseket, akkor visszavonulok, de úgy hiszem, igen hosszú karrierem lesz. Tudom, hogy eljön az az időszak, amikor már nem lövök 50 gólt, nem nyerek Aranylabdát, sőt akár nem is jelölnek rá. Azt se tudom, hogy mi lesz két év múlva, nem lehetek biztos benne, hogy a legjobbak között leszek. De nagyon bízom benne!" - nyilatkozta igen szimpatikusan CR7.

Az immáron négyszeres aranylabdás klasszis legközelebb magyar idő szerint csütörtök délelőtt léphet pályára, amikor is a Real Madrid a mexikó Club América ellen játszik a klub-világbajnokságon. A bukik szerint  nem kérdés a győztes csapat kiléte, a blancók sikere mindössze 1.17-es szorzóval fogadható a   -n. 

[2380296] 2016-12-15 11:30:00 CF America - Real Madridx;