Magyar válogatott

Egy játékos miatt nem változtatom meg a rendszert - Storck évet értekelt

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elmondta, Nemanja Nikolics nem az a típusú támadó, akit a nemzeti csapat taktikája megkövetel.

Bernd Storck szerint jó úton jár a csapat / mlsz.hu (archív)

Bernd Storck szövetségi kapitány a Digi Sport Reggeli Start című műsorának kedd reggeli adásában összegezte a válogatott 2016-os esztendejét. A német szakember elmondta, az Eb-szereplés és az azt követő időszak csak a megkezdett út eleje, ahhoz, hogy tartani tudjuk a lépést és egyáltalán felzárkózzunk a többi országhoz, még több munkára és nagyobb egységre lesz szükség.

A kapitány beszélt a magyar fiatalok helyzetéről is, Bernd Storck szerint bár sok tehetséges futballistánk van, az erőnlétük nem üti meg a nemzetközi szintet, ezért ha már tizenévesen esély mutatkozik rá, hogy külföldre szerződjenek, akkor meg kell ragadni az alkalmat.

A szövetségi kapitány szóba hozta Nikolics Nemanja helyzetét is. A válogatott támadója a lengyel bajnokság gólkirályaként sem tud magának állandó helyet kiharcolni a nemzeti csapatban, miközben a szurkolók egy jelentős része őt játszatná a többnyire csak kispadozó Szalai Ádám helyett. Bernd Storck erre úgy reagált, bár "Nikolics jó játékos, de nekünk más a filozófiánk. A mi játékunkban egy csatárnak van helye, de sokszor nyúlunk hozzá, továbbra is tervezek vele. Egy játékos miatt nem változtatom meg a rendszert. Minden játékosnak alkalmazkodnia kell a csapatjátékhoz".

A magyar válogatott március 25-én Portugáliában folytatja a világbajnoki-selejtezősorozatot, az Európa-bajnoki címvédő luzitánok ellen már a pontszerzéshez is bravúrra lenne szükség. 

186541
[2059310] 2017-03-25 20:45:00 Portugália - Magyarországx;