Női kézilabda

Az elődöntőért harcol a házigazda - napi tippek az Eb-re

A svédországi női kézilabda Európa-bajnokságon a I. jelű középdöntő csoportban már a második fordulót rendezik. Tippmestereink adott volt a feladat, a hétfőn tartandó mérkőzésekből kellett összegyúrniuk egy kombit.

A hollandok ezúttal a szerbeket győzhetik le. - Fotó: swe2016.ehf-euro.com

A hétfői napot egy spanyol-német rangadóval indítjuk. A két csapat közül egyértelműen a németek állnak jobban eddig az Eb-n, a germánok jelenleg 4 ponttal állnak a középdöntőben, míg a spanyolok neve mellett 0 pont szerepel. A hispánok a franciáktól elszenvedett vereség után kiestek az elődöntőért vívott küzdelemből, így számukra gyakorlatilag tét nélküli ez az összecsapás, ám éppen ez válhat a javukra. A gyenge kezdés után egyértelműen feljavult az ibériai csapat játéka, a németektől viszont senki nem várt ilyen jó szereplést, éppen ezért sem értünk maradéktalanul egyet a bukmékerek szorzóival. Az tény, hogy Németország ezen a meccsen jóval motiváltabb lehet, ám nincs akkor minőségi különbség a felek között, sőt, éppen ezért mi döntetlen közeli, szoros végeredményt vizionálunk.

A kora esti meccsen a szerbek és a hollandok találkoznak. Ahogy várható volt, déli szomszédaink a németek elleni találkozón összeestek, s Clara Woltering vezetésével a nyugatiak könnyed győzelmet arattak. Szerbiára ezúttal még keményebb ellenfél, nevezetesen Hollandia vár. A narancsmezesek a kezdeti gyengélkedést követően egyre inkább magukra találnak, szombaton a házigazda svédeket iskolázták le, méghozzá elég könnyedén. Amennyiben nyerni tudnak a hollandok hétfőn, úgy nagyon közel kerülnek a továbbjutáshoz, főleg úgy, hogy vélhetően az utolsó körben egy olyan válogatottal találkoznak, amelynek akkor már mindegy lesz. Mindezek után pedig szerintünk nem hibáznak Nycke Grooték, s magabiztosan legyőzik Szerbiát hétfőn.

A nap zárómérkőzését a svédek és a franciák játsszák. A házigazda skandinávoknak létkérdés a győzelem, egy vereség esetén ugyanis búcsút inthetnek az elődöntőnek. A hollandok elleni vereség nagy csalódást jelentett az északiaknak,így most kettőzött erővel vethetik bele magukat a küzdelembe. A francia válogatott 4 ponttal áll a csoportban, ha ezt a meccset is hozzák, tulajdonképpen megvan az elődöntő is. Azonban mi a széllel szembe megyünk és inkább a svédek pluszos hendikepjére fogadunk. Az tény, hogy Franciaországnak erősebb csapata van, ám a svédek megkaphatják a rendezőket oly gyakran támogató bírói felfogást, hiszen az EHF-nek nem érdeke, hogy üres lelátók előtt fejeződjön be a torna utolsó fázisa. Az olimpián 2, a két évvel ezelőtt Eb-n 3 gól volt a különbség a csapatok között, a franciák játékstílusa miatt kevés gólt és szoros eredményt várunk most is.

hatharom.com
Spanyolország-Németország Spanyolország +3,5
Szerbia-Hollandia Hollandia
Svédország-Franciaország Svédország +3,5
@2.22