Topligák

Rangadót nyert a MU, továbbra is a Juve Torino ura - videó

A Vörös Ördögök a Tottenham együttesét gyűrték le vasárnap, míg a Juve Higuaín duplájával nyert városi derbit.

Mhitarjan góljával nyert a MU.

Angliában a kora délutáni meccsen, ha nehezen is, de Diego Costa találatával tudott nyerni a Chelsea a West Bromwich ellen, így pedig a londoniak továbbra is vezetik a Premier League-t. A Manchester United rangadót nyert a Tottenham ellen, a győztes találatot az utóbbi hetekben bombaformában lévő Henrih Mhitarjan szerezte. A Southampton is egygólos sikert aratott a Middlesbrough ellen, tehát az első három vasárnapi angol meccs 1-0-vál végződött. A Liverpool-West Ham ütközeten aztán kinyílt a gólzsák, hiszen hazai oldalról Adam Lallana és Divock Origi, míg a vendégek részéről Dimitri Payet és Michail Antonio is betalált, így végül meglepetésre 2-2-re végeztek a felek. Vagyis a Vörösök az utóbbi két meccsükön nem tudtak nyerni, s immáron hat pont a lemaradásuk a listavezető Chelsea-vel szemben.

A Manchester United-Tottenham mérkőzés összefoglalója:

2016-12-11;47
209498

Az olasz futballdélután a Napoli kiütéses sikerével indult, hiszen Dries Mertens triplájának köszönhetően a déliek 5-0-ra (!) tudtak nyerni a Cagliari otthonában. A Palermo hazai pályán 2-0-ra kikapott a Chievótól, a szicíliaiaknál Sallai Roland 21 percet kapott csereként, míg Balogh Norbert ezúttal nem állt be. A magyar játékosok nevével fémjelzett gárda visszacsúszott az utolsó helyre. Nagy Ádám végig játszotta a Bologna Empoli találkozót, de nem tudott segíteni együttesének, amely gól nélküli remit ért el. A torinói városi rangadót a hazaiak kezdték jobban, azonban de Gonzalo Higuaín duplájának és Miralem Pjanic találatának köszönhetőn végül a Juventus 3-1-re tudott nyerni idegenben, míg az Atalanta meglepetésre hazai pályán kapott ki az Udinesétől.

A Torino-Juventus mérkőzés összefoglalója:

2016-12-11;55
211987

Spanyolországban az Eibar és az Alavés nem bírt egymással, a felek gól nélküli remit hoztak össze délben. A délutáni meccs már jobbra sikeredett, s meglepetésre a Sevilla nagyon simán, 3-0-ra tudott nyerni a Celta Vigo otthonában Iborra mesterhármasával, s továbbra is tapad a Real Madrid, Barcelona duóra a piros-fehér csapat.

2016-12-11;87
211384

Németországban a Mönchengladbach Andreas Christensen találatával 1-0-ra múlta felül a Mainz gárdáját, míg a Schalke és a Leverkusen nagyon gyenge meccset játszott egymással, köszönhetően annak, hogy a játékvezető már a negyedik percben kiállította a hazaiktól Naldót. A hajrában aztán jött Stefan Kiessling, s a csatár fejesgóljával végül csak behúzta a mérkőzést végig emberelőnyben játszó Leverkusen.

2016-12-11;54
210225