NB I

Nehéz helyzetben a bajnok, Doll most is bírózott

  • varin

Az MTK közelebb állt a győzelemhez az Üllői úton, noha 60 percig semmi nem utalt arra, hogy nem nye a Fradi.

Igen feszült hangulatban kezdődött az örökrangadó, amelyen az volt a tét, hogy a Ferencváros tud-e zárkózni az élen álló trióhoz, esetleg az MTK elkerül-e a kiesőhelyről. A paprikás hangulat elsősorban Torghelle Sándornak volt köszönhető, akit hagyományosan "nagyon szeretnek" az Üllői úton. Végül ő is lett Thomas Dollék veszte...

Az első félidő váltakozó játékot hozott, az MTK nem játszott gyengébben a bajnoknál, ám egy hihetetlenül peches szituáció után mégis a Fradi szerzett vezetést: Baki Ákos saját kapujába passzolt a játékrész végén.

Úgy látszott, hogy a zöld-fehérek simán behúzzák a mérkőzést, hiszen Kantáék alig-alig tudtak helyzetet kialakítani, nem úgy tűnt, hogy veszélyben lenne az utolsó hazai mérkőzésük. A második félidő derekán aztán Vladan Csukics egy teljesen felesleges piros lappal nehéz helyzetbe hozta csapatát, amelytől kezdve az MTK uralta a mérkőzést. Az egyenlítés végül Torghelle révén össze is jött a hajrában és ha Andó-Szabó játékvezető észreveszi Nagy Dominik kezezését a gólvonalon, akár nyerhetett is volna Teodoru Vaszilisz csapata.

Összességében egy nem túl magas színvonalú, de minden kétséget kizáróan nagyon paprikás és feszült 90 percen igazságosnak mondható döntetlen született, bár a vendégek közelebb álltak a sikerhez. A remi azt jelenti, hogy a Fradi négy pontra került a Videoton-Honvéd-Vasas triótól, míg az MTK kiesőhelyen telel.

A mérkőzés utáni nyilatkozatok alkalmával az MTK részéről Vaszilisz mester és a gólszerző is elmondták, hogy benne volt a mérkőzésben a győzelem, míg a hazaiknál Böde Dániel elismerte a kiállítás jogosságát, Thomas Doll azonban megállás nélkül bírózott és összeesküvésről beszélt.

[2295512] 2016-12-10 18:00:00 Ferencváros - MTKx;
2016-12-10;212
209575