Női kézilabda

Már a középdöntőket rendezik - napi tippek az Eb-re

A svédországi női kézilabda Európa-bajnokságon megkezdődik a középdöntő, az I. csoportban három mérkőzést rendeznek. Tippmestereink adott volt a feladat, a szombati mérkőzésekből kellett összegyúrniuk egy kombit.

A németek legyőzhetik a szerbeket. - Fotó: swe2016.ehf-euro.com

Elsőként Szerbia és Németország méri össze tudását szombaton. Déli szomszédaink a szerencséjüknek köszönhetően három pontot hoztak a középdöntőbe, míg a németek kettőt, de nem sok hiányzott ahhoz, hogy a kettőből négy legyen. Így tehát Németországnak kaparnia kell, hiszen lépéshátrányban van a többiekkel szemben. A továbbjutáshoz elsőként a szerbeket kellene legyőznie Clara Wolteringéknek, akiknek jó esélyük van erre, főleg, ha hozni tudják a masszív védekezésüket. Egyébként is a felek az utóbbi években négyszer találkoztak egymással, s a németek háromszor nyerni tudtak, míg a maradék meccsükön döntetlent játszottak. Szerintünk a Wolteringéknek áll a zászló, de döntetlennel biztosítjuk tippünket, vagyis azon a véleményen vagyunk, hogy a németek nem kapnak ki.

A kora esti meccsen Svédország és Hollandia feszül egymásnak. A tét óriási, hiszen két végső győzelemre is esélyes gárda csap össze, ráadásul amely válogatott veszít, az nagyon távol kerül az elődöntőtől. Köszönhetően annak, hogy az előzetes elvárásokkal szemben egyik fél sem maximális pontszámmal jutott a középdöntőbe, vagyis mindkét gárdának élet-halál harc a győzelem megszerzése. Éppen ezért egy felfokozott idegállapotú, kőkemény meccsre van kilátás, amely ütközet szerintünk nem a támadásokról vagy a szép gólokról, hanem a védekezésről és a bravúrokról szól majd. Avagy úgy véljük, hogy a felek kevesebb, mint 58,5 találatot hoznak össze szombaton, ami nem is lenne meglepetése, hiszen a két válogatott utolsó öt meccsén zsinórban ült ez a tipp.

A spanyol - francia találkozó sem az a könnyű kategória. A spanyolok az utolsó pillanatban kapták össze magukat és a szlovének kiütésével (30-18) biztosították helyüket a középdöntőben. A franciák ezzel szemben borzasztó 30 percen vannak túl, hiszen a hollandok ellen úgy kaptak ki 18-17-re, hogy a szünetben még öt (!) góllal vezettek. Ebben a párharcban szinte lehetetlen jóslásokba bocsátkozni, hiszen a felek oda-vissza győzik le egymást a különböző világversenyeken. Legutóbb tétmeccsen az olimpiai negyeddöntőben ütköztek meg a csapatok, akkor a rendes játékidő nem hozott döntést, majd a ráadásban a francia válogatott felülmúlta ellenfelét. Hasonlóan szoros eredményt várunk most is, azonban hiszünk a bukiknak és a franciákat favorizáljuk, a rájuk kínált +2,5-es hendikep pedig véleményünk szerint leeshet.

hatharom.com
Szerbia-Németország Németország vagy döntetlen
Svédország-Hollandia A mérkőzés góljai 57,5 alatt
Spanyolország-Franciaország Franciaország +2,5
@2.31