NB I

Botlottak a Fradi riválisai, ismét hatalmasat égett a Loki

  • varin

Pontokat hozhat a Ferencváros a Vidin és a Vasason, míg a Loki kiesőhelyre kerülhet - ez lesz az FTC-MTK tétje.

Augusztus óta először nyert "otthon" az Újpest. A lila-fehérek különösen a második félidőben játszottak jól az ismételten indiszponáltan futballozó DVSC ellen és végül egy kapushibát, majd egy remek összjátékot követően kialakították a 2-0-s végeredményt. Balajcza Szabolcs, az Újpest kapusa így kapott gól nélkül ünnepelhette 350. bajnoki mérkőzését.

A kiesőjelöltek csatájában a Diósgyőr Mezőkövesden kerekedett felül a Gyirmót ellen. Ezzel Horváth Ferenc fiai biztosan nem telelnek az utolsó helyek valamelyikén, a győri gárda viszont kilátástalan helyzetbe került. A DVTK gólját Vela szerezte.

Pakson botlott az éllovas, amely így csupán a harmadik helyen telel. A tolnai csapat a vezetést az első játékrészben szerezte meg Hahn révén, ám főleg a második félidőben kerekedett Michael Oenning csapata fölé. A Vasas ezzel két helyet esett vissza a tabellán.

Az angyalföldiek botlása a Honvédnak is jól jött, a Kispest ugyanis egy kései góllal legyőzte az elmúlt hetek legjobb csapatát, a Mezőkövesdet. A házigazda végig fölényben futballozott, kapufát is szerzett, ám a döntő találatra egészen a 70. percig kellett várni, ekkor Botka beadását Eppel stukkolta Tujvel kapujába. A Ferencváros eredményétől függetlenül így a Honvéd a dobogón karácsonyozhat.

Döntetlennel állt élre a Videoton Sopronban. Habár a vezetést Scepovic révén a vendégek szerezték meg, a Haladás Gaál egyenlítése után több helyzetet is kidolgozott, így akár a hajrában a maguk javára is fordíthatták volna a találkozót.

19 forduló elteltével három csapat is 34 ponttal áll a dobogón (mindhárom mérlege 10-4-5), közülük a jobb gólkülönbség rangsorol jelenleg.

A forduló a Ferencváros-MTK mérkőzéssel zárul, amely 18 órakor kezdődik és az M4 Sport közvetíti. Hogy hogyan látják a tippelők az örökrangadót, arról itt olvashatsz.

2016-12-10;212
209575