Premier League

A Man. City ellen térne vissza a helyes útra a Leicester

A regnáló bajnok Leicester a Manchester City együttesét fogadja szombaton a nap rangadóján. PL előzetes.

A forduló nyitómeccsén az Everton a Watfordhoz utazik.

A Watford-Everton mérkőzéssel indul a hétvégi futballmaraton Angliában. Egyik fél sincs igazán formában, hiszen a liverpooliak immáron négy mérkőzés óta nyeretlenek, míg a hazaiak ezen periódus alatt mindössze egyszer tudtak diadalmaskodni, a maradék három ütközetüket pedig simán elbukták. Mindezt a mindkét oldalon fellelhető számottevő hiányzó okozhatja, aminek köszönhetően egyik fél sem tudja igazán a saját játékát játszani. A Stolverkosoknál azonban már látszik a fény az alagút végén, ha egy-két perccel tovább tart a Manchester United elleni mérkőzésük, akkor vélhetően nem egy, hanem három ponttal gazdagodtak volna. Szerintünk Ronald Koemanék meg tudják lovagolni azon formájukat, s legalább egy ikszet összehoznak a Vicarage Roadon. A döntetlen vagy Everton fogadási lehetőségre a     1.36-szoros szorzót kínál.

Kis csapatok nagy mérkőzése lehet a Burnley-Bournemouth összecsapás szombaton. A felek első ízben találkoznak a Premier League-ben, korábban azonban az alsóbb osztályokban többször is összemérték tudásukat. A meccset egyértelműen a vendégek várják jobb passzból, hiszen vasárnap a Liverpool ellen 1-3-ról (!) fordítottak bő negyedóra alatt a mérkőzés hajrájában, míg az újonc hazaiak zsinórban az utolsó három meccsüket elveszítették. Ugyanakkor a Burnley tipikus otthoni csapatnak számít, a Turf Moor már-már bevehetetlen erőd, így egy kifejezetten jó mérkőzésre van kilátás. Szerintünk olyannyira, hogy mindkét csapat betalál - 1.75 @ Tippmixpro - majd.

A Leicester meglepné a Manchester Cityt szombaton.

Alsóházi rangadóra készül egymás ellen a Swansea és a Sunderland együttese. A walesiek a Crystal Palace elleni sikert követően irgalmatlan nagy pofonba néztek bele a Tottenham otthonában, míg a Sunderland a Leicester legyőzésével hangolt a hétvégi találkozóra. A Fekete Macskák vannak tehát jobb passzban, azonban házon kívül nem igazán megy David Moyes együttesének, ráadásul újfent sok a sérült a piros-fehéreknél. A Swansea győzelmi kényszerben lép pályára, hiszen ha ezt a meccset se nyerik meg a fekete-fehérek, akkor tényleg komoly bajba kerülhetnek. Mindezek után a mindkét csapat szerez gólt fogadási opcióban látunk értéket, amire a     1.65-szörös pénzt kínál, nem mellesleg a gárdák utolsó három egymás elleni ütközetén rendre beesett ez a tipp.

A nap rangadóján a regnáló bajnok Leicester City és az egyik trónkövetelő, a Manchester City néz feszül egymásnak. A jelzők ellenére egyik fél sincs formában, sőt, mindkét gárda pokolian gyengén teljesít az utóbbi hetekben. A Rókák az utolsó öt bajnokijukon nem tudtak nyerni, szerdán pedig 5-0-ra (!) kaptak ki a Porto otthonában, igaz, azon a meccsen erősen tartalékosan álltak fel Claudio Ranieriék. A manchesteriek a Chelsea ellen szenvedtek megalázó vereséget hazai pályán az elmúlt héten a Premier League-ben, míg kedden félig-meddig B csapattal kiállva értek el mindössze 1-1-es döntetlent otthoni környezetükben a skót bajnok Celtic ellen. A hazaiaknál a hétvégi bajnokira Kasper Smeichelen és Daniel Drinkwateren kívül mindenki visszatér a kezdőbe, vagyis a kulcsjátékosok kipihenten várják a találkozót, a vendégeknél viszont eltiltás miatt két vezér, Sergio Agüero és Fernandinho biztosan kimarad, de Vincent Kompany, Nicolas Otamendi és Raheem Sterling játéka is erősen kérdéses. Noha a felek közt 14 fordulót követően 17 (!) pont a különbség, ezen futballisták hiányában Pep Guardiola együttese legyőzhető. Tudja is ezt Ranieri, ám a Leicesternek csak akkor lesz esélye szombaton, ha megismétli azt, amivel tavaly bajnok lett a Premier League-ben. Ehhez pedig szinte tökéletes védekezés kell, vagyis aligha a gólokról szól majd a találkozó - a mérkőzés góljainak száma 3,5 alatt 1.40 @ Tippmixpro -, amit alátámaszt az is, hogy a vendégek gólzsákjai nem lépnek pályára szombaton.

Az Arsenal-Stoke és a Hull-Crystal Palace mérkőzésekkel egy korábbi cikkünkben foglalkoztunk, ha kíváncsi vagy, hogy mit várunk a találkozóktól, akkor kattints ide!

A Premier League szombati mérkőzéseinek szorzói -    
Mérkőzés 1 X 2
Watford-Everton 2.90 3.15 2.40
Burnley-Bournemouth 3.20 3.20 2.20
Arsenal-Stoke 1.35 4.85 7.50
Swansea-Sunderland 2.10 3.30 3.30
Hull-Crystal Palace 3.10 3.20 2.25
Leicester-Manchester City 4.25 3.65 1.75





 

 

 

 

 

2016-12-10;47
209498