Európa Liga

Korhuték képesek voltak a csodára - videó

Még egy magyar játékos lesz érintett az Európa Liga egyenes kieséses szakaszában!

A Legia Varsó fantasztikus továbbjutását (pontosabban fogalmazva Európa Ligába való kiesését) követően újabb magyar játékosért szoríthatunk az Európa Liga 32-es mezőnyében, Korhut Mihály Hapoelje ugyanis képes volt a bravúrra.

A Beer Shevának egy nem 0-0-s döntetlenre, avagy győzelemre volt szüksége a St. Mary's-ben a Southampton ellen a továbbjutáshoz és a 79. percben Maor Bar Buzaglo góljával meg is lett a hőn áhított találat, melyet Van Dijk csak kiegyenlíteni tudott. Ezzel kvalifikálta magát Korhut csapata és bizakodva várhatják a hétfői sorsolást. A siker értékét tovább erősíti, hogy két topbajnokság két élcsapatát, a Southamptont és az Internazionalét előzték meg a K-csoportban.

Ezzel tehát teljessé vált az EL mezőnye, amely igen színes lett, 18 nemzet adja a 32 csapatot. Érdekesség, hogy Belgium, Oroszország és Törökország is 3-3 országgal képviselteti magát, mígy magyar játékos kettő van: Korhut és Nikolics.

Az utolsó játéknap szerkesztőinknek is kiválóan sikeredett, hiszen nem csak a 3.33-szoros szorzójú kombink zöldült be, de a csoportbeharangozónkban írt hét tippből is hat bejött.

Egyébiránt a pénteki napra is jutott még egy találkozó, így a csoportkör délutáni nem lesz végleges, a Sassuolo-Genk mérkőzést mára kellett halasztani, mivel a Stadio Citta del Tricolorén még a félpályáig sem lehetett ellátni a hatalmas köd miatt. Ennek az összecsapásnak semmilyen lényegi tétje nincs.

Országok szerinti továbbjutók
Belgium 3 (Anderlecht, Genk, Gent)
Oroszország 3 (Zenit, FK Krasznodar, Rosztov)
Spanyolország 3 (Villarreal, Athletic Bilbao, Celta Vigo)
Törökország 3 (Fenerbahce, Osmanlispor, Besiktas)
Anglia 2 (Tottenham, Manchester United)
Görögország 2 (Olympiakosz, PAOK)
Franciaország 2 (Saint-Étienne, Lyon)
Németország 2 (Schalke, Mönchengladbach)
Olaszország 2 (Roma, Fiorentina)
Hollandia 2 (Ajax, AZ)
Ukrajna 1 (Sahtar Doneck)
Ciprus 1 (APOEL)
Csehország 1 (Sparta Praha)
Dánia 1 (Köbenhavn)
Románia 1 (Astra Giorgiu)
Lengyelország 1 (Legia Warszawa)
Bulgária 1 (Ludogorec)
Izrael 1 (Hapoel Beer-Seva)