Európa Liga

Tippözönnel készültünk az utolsó napra! - íme a csoportok és minden fontos tudnivaló!

  • varin

Nem fogunk unatkozni csütörtök este, töménytelen mennyiségű tétmeccset rendeznek az Európa Ligában. Összeállításunkban körüljártuk a csoportok állásait, valamint tippeltünk is hét mérkőzésre.

A Bajnokok Ligája csoportkörét követően az Európa Ligában is szűkül a mezőny. A 24 továbbjutóhoz csatlakozik a nyolc BL-harmadik (Ludogorec, Besiktas, Mönchengladbach, Rosztov, Legia Varsó, Tottenham, Koppenhága, Lyon), így tavasszal 32 gárda folytatja az egyenes kieséses szakaszban. Lássuk, melyik meccsekre érdemes figyelni az utolsó játéknapon.

Európa Liga-kombinkhoz kattints ide!

Bele is csapunk a lecsóba, talán az A jelű kvartett a legizgalmasabb mind közül. Nem is egyszerű a forgatókönyv, ugyanis ha a Manchester ikszel Odesszában, a Feyenoord pedig üti a Fenert, akár három 10 pontos csapat állna a csoport élén. A MU továbbjutása a jó gólkülönbsége miatt biztos lenne, ám a rotterdamiaknak legalább két góllal kell nyerniük a törökök ellen, ha tavasszal szeretnék még megmérettetni magukat az európai porondon. A Unitednek tehát egy pont már biztos továbbjutást érne, ahogy Van Persie-ék is boldogak lennének egy iksszel Hollandiában. José Mourinho egyébként igen erős kerettel utazik Ukrajnába, így az 1.35-ös szorzó az angolokra vállalhatónak tűnik.

214453

A B- és a C-csoportban nem keresünk már válaszokat, az APOEL, az Olimpiakosz, a Saint-Étienne és az Anderlecht a 32 között érezheti magát, míg a D-kvartettből a Zenit Szentpétervár van biztonságban. Itt az utolsó körben AZ-Zenit, illetve Maccabi-Dundalk mérkőzéseket játszanak, a döntés pedig a hollandok kezében van, ők vezetik pontelőnnyel a triumvirátust. Amennyiben viszont az Alkmaar elbukik, Izraelben pedig pontosztozkodásra kerül sor, itt is igen bonyolult lenne a szituáció.

214461
214437
214469

A következő négyesünk biztos győztese az AS Roma, akik Románia felé veszik az irányt csütörtökön. Az Astrának azonban nyernie kell, egy esetleges Austria Wien-siker Plzenben ugyanis az osztrákok továbbjutását jelentené. Spalletti a tét nélküliség ellenére több kezdőjét is elviszi Romániába, így utazik például Szczesny, Vermaelen, Juan Jesus, Nainggolan, El Shaarawy, Totti és Dzeko is.

214429

Az F-csoportot is elintézhetjük egy kézlegyintéssel, a Genk és a Bilbao már páholyban érezheti magát, míg a G-csoportot fölényesen nyerte az Ajax. Itt két hatpontos együttes, a Standard Liége és a Celta Vigo ácsingózik a második helyre. A belgák a már továbbjutott Ajaxot fogadják, míg a Celta a Panathinaikoszhoz látogat és amennyiben nem ér el rosszabb eredményt a Liége (gólkülönbség tekintetében is), mint a Vigo, akkor előbbi örülhet.

214421
214445

A H-csoportban a Sahtar eddig makulátlan mérleggel bír, 15 ponttal simán nyerték a négyesüket. Csütörtök este az ukránok a Bragához látogatnak, míg a Gent a török Konyasporhoz. A belgáknak mindenképpen nyerniük kell a törökök ellen, különben lemondhatnak a továbbjutásról, ám a döntés így is a Braga kezében lesz.

214413

Az I betű négyesét a Schalke és a Krasznodar már meghódította, ám a J-csoportban még mind a négy gárda továbbjuthat. Itt Karabakh-Fiorentina és PAOK-Liberec mérkőzéseket rendeznek, és amennyiben az olaszok, valamint a csehek nyernek, három hétpontos csapat lenne, és ismételten kezdődhetne a matek. Ezen forgatókönyv esetén egyébiránt a csehek örülhetnének, míg a csoportutolsó a PAOK lenne. Szélsőséges esetben viszont akár a Violák is búcsúzhatnak, hiszen ha kikapnak Azerbajdzsánban és a PAOK üti a Liberecet, bizony a kevesebb egymás ellen szerzett pont és az egymás elleni eredmények miatt Paulo Sousa gárdája távozna.

214405
214397

Utolsó előtti négyesünknél Korhut Mihályék a Southampton ellenében csatáznak a kvalifikációért. Itt annyiból könnyű dolgunk van, hogy amelyik fél nyer, az jut tovább, a 0-0 az angoloknak kedvezne, ám egy góldús döntetlen már a Hapoelt juttatná a 32 közé.

214389

A L-csoportban is matektanár segítségét kérhetnénk, hiszen az Osmanlispor 7 pontja mögött van még három 6 pontos csapat. A törökök az FC Zürich-t, míg a Villarreal a román Steauát látja vendégül. Mondanunk sem kell, ezernyi forgatókönyv közül válogathatunk itt is.

214381

A fent leírtak fényében több tippet is megfogalmaztunk, amelyeket akár kötésben, akár szingliben érdemes lehet megfogadni. Ami biztosnak látszik, az az, hogy nem lesz unalmas csütörtök esténk, tengernyi mérkőzés ugyanis hatalmas téttel bír.

hatharom.com
Mérkőzés Tipp Odds
Zorya Luhansz-Manchester United Manchester United 1.35
AZ Alkmaar-Zenit Szentpétervár Alkmaar 2.30
Astra Giurgiu-AS Roma 1X 1.53
Standard Liége-Ajax Amszterdam Standard Liége 1.75
Konyaspor-Gent Gent 1.80
Karabakh-Fiorentina X2 1.37
Southampton-Hapoel Beer Sheva 2.5 gól alatt 1.70
2016-12-08;73