Bajnokok Ligája

Összejöhet a Barca - Bayern - megvan a 16 továbbjutó

  • ivan

Kialakult a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapatának mezőnye, a nyolcaddöntők sorsolását hétfőn tartják.

A legjobb 16 közé jutott csapatok

A szerdai találkozókkal lezárult a legrangosabb európai kupasorozat csoportköre, a 32 csapatból immáron csak 16 együttes folytathatja tovább a küzdelmeket. A nyolcaddöntők párosításait hétfőn délben Nyonban, az UEFA központjában tartják majd. A sorsolás szabályai szerint a csapatok nem kerülhetnek össze olyan ellenfelekkel, amelyekkel egy csoportban szerepeltek és azonos nemzetbeli együttesek sem mérkőzhetnek meg egymással.A lehetséges nyolcaddöntős párosításokat böngészve bizony összejöhetnek már most "döntőnek is beillő" ütközetek.

  • Csoportelsők: Arsenal, Atlético Madrid, Barcelona, Borussia Dortmund, Leicester City, Juventus, Monaco, Napoli.
     
  • Csoportmásodikok: Benfica, Bayern München, Bayer Leverkusen, Manchester City, Paris Saint-Germain, Porto, Real Madrid, Sevilla.
     
  • Az EL-ben folytatják: Ludogorets, Besiktas, Mönchengladbach, FK Rosztov, Tottenham, Legia Warszawa, FC Köbenhavn, Lyon.
     

A Real Madrid szerdán kétgólos előnyét leadva 2-2-es döntetlent játszott hazai pályán a Borussia Dortmunddal, így csak a második helyen zárta az F-csoportot. Ezt azt is jelenti, hogy Zinedine Zidane alakulata biztosan elkerüli a Bayern Münchent, a Manchester City-t és a PSG-t, viszont kaphat egy Juventust vagy egy Arsenalt.

Apropó Arsenal, az Ágyúsok négy szezont követően tudtak smét csoportelsőként zárni, ám Arséne Wenger együttese nem biztos, hogy jól járt ezzel, hiszen így beleszaladhat a Bayern Münchenbe vagy a Real Madridba is.

A lehetséges párosítások közül kiemelkedne egy Barcelona-Bayern München, Atlético Madrid-PSG, Borussia Dortmund - Manchester City mérkőzés is.

Egy statisztikákkal foglalkozó cég nyilvánosságra hozott egy táblázatot, amelyben a párosítások valószínűségét próbálta meghatározni. Ezek alapján Atlético - Man.City, Dortmund - Sevilla, Barcelona-Bayern München rangadókat nézhetünk majd jövőre.

2016-12-06;42
2016-12-07;42