Úszó-vb

Jól fizet, ha Hosszú Katinka ellen fogadunk

  • Cesc18

Csütörtökön ismét Hosszú Katinka lesz főszerepben, a magyar klasszis két döntőben áll rajtkőre a windsori rövidpályás világbajnokság harmadik versenynapján.

Női 800m gyors

A Rióban három olimpiai címet nyerő Hosszú Katinka egyelőre Windsorban is ellentmondást nem tűrően versenyez. Két nap alatt három aranyérmet és egy ezüstöt szorgoskodott össze, csütörtökön pedig újabb három döntőben lesz érdekelt, és természetesen mindegyikben éremesélyesnek számít. A legérdekesebbnek a 800 méter gyors fináléja ígérkezik, hiszen ez egy olyan szám, ami abszolút távol áll tőle. De nála ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne harcban az első helyért, főleg ebben a mezőnyben. Két éve nem tudott labdába rúgni, de akkor jóval több sztár állt rajtkőre. Most a legnagyobb névnek az a Leah Smith számít, aki világversenyen egyéniben még nem nyert aranyérmet. Van viszont Rióból egy bronzérme, amit 400-on sikerült nyernie, emlékezhetünk, hogy Kapás Bogi előtt nem sokkal csapott a célba. Az előfutamban messze ő úszta a legjobb időt, és ez a 8:07.67 kifejezetten erős. Ezzel már elég nehezen fog tudni konkurálni Katinka, akinek ebben a számban az idei legjobbja 8:13.56. A magyar klasszis előtte két másik számban is érdekelt lesz, tehát Smith sokkal frissebben csobbanhat majd a medencébe, ráadásul ő a hosszabb távok nagy kedvelője, és látva az előfutamban mutatott úszását, remek formában van. A többieket viszont lenyomhatja Katinka, így a dobogó második fokára várjuk.

hatharom.com
Hosszú 2. helyen végez 800 gyorson
@2.30

Női 200m hát

Nem ígérkezik sima menetnek a 200 hát sem Katinkának, annak ellenére, hogy 100-on elég meggyőző úszással utasított mindenkit maga mögé. Sokáig egyébként ott is jól tartották magukat a riválisai, de aztán az utolsó fordulóval állva hagyta a mezőnyt. 200-on a legnagyobb kihívója Daryna Zevina lesz, aki négy éve Isztambulban megnyerte ezt a számot. Jó formában van, és ő az idei legjobb idő birtokosa. Érdekes csata lesz ez köztük, amibe akár még Emily Seebohm is beleszólhat. Mindenki tartalékolt az elődöntőben, így nehéz megmondani, hogy ki milyen időre lehet képes a fináléban. Ami biztos, hogy ilyen 1.30 körüli oddson nem tennénk Katinkára, az ukrán képes lehet meglepetést okozni.

Csütörtöki program, 0:30 (helyi idő szerint 18:30):
Versenyszám Magyar érdekeltség
Férfi 200 m mell DÖNTŐ -
Női 100 m gyors DÖNTŐ -
Férfi 100 m vegyes – elődöntő Földházi Dávid
Női 200 m hát DÖNTŐ Hosszú Katinka
Férfi 50 m gyors – elődöntő -
Női 50 m pillangó – elődöntő -
Férfi 100 m pillangó DÖNTŐ -
Női 100 m vegyes – elődöntő Hosszú Katinka, Verrasztó Evelyn
Férfi 50 m hát – elődöntő -
Női 800 m gyors DÖNTŐ Hosszú Katinka
4×50 m vegyes vegyesváltó DÖNTŐ -