Női kézilabda

Csütörtökön kieshet az egyik favorit - napi tippek az Eb-re

A svédországi női kézilabda Európa-bajnokságon már az utolsó csoportkört rendezik az A, illetve a B jelű csoportokban. Tippmestereink adott volt a feladat, a csütörtöki mérkőzésekből kellett összegyúrniuk egy kombit.

A spanyol válogatott az Eb negatív szenzációja, a hispánok kettőből kettő vereséggel állnak a tornán. Az ellenfél Szlovénia viszont történelmet írt azzal, hogy legyőzte a házigazda Svédországot, a délnyugati szomszédaink 2004 óta nem tudtak meccset nyerni Európa-bajnokságon. A csütörtöki találkozón a két csapat a továbbjutásért harcol egymással, így óriási küzdelemre van kilátás. Az mindenképpen rossz hír a spanyoloknak, hogy Marta Mangue sérülés miatt kikerült a keretből, helyére Patrizia Elorza Eguaiara került a csapatba.

A szlovén válogatottnak egy döntetlen már a továbbjutást jelentené. A spanyoloknak abban az esetben, ha 5 gólnál kisebb arányú győzelmet aratnak még arra is figyelniük kell, hogy Svédország legyőzze Szerbiát. Nem egyszerű ez a mérkőzés fogadási szempontból, hiszen papíron a hispánok jóval erősebbek, ám az Eb-n látottak alapján a szlovénok jobb formának örvendenek. Végül arra jutottunk, hogy szoros mérkőzés lesz, és a szlovén válogatott hat gólon belül marad.

Szerbia üde színfoltja egyelőre a tornának, déli szomszédaink a szlovének és a spanyolok elleni is megszerezték az győzelmet, így már biztosan ott lesznek a középdöntőben. A házigazda svédek a spanyolok magabiztos legyűrése után nagy meglepetésre két góllal kikaptak Szlovéniától, ennek ellenére a középdöntős szereplésük így is garantált. Bár mind a két válogatott ott lesz a következő szakaszban, éppen ez lehet az igazi motivációs tényező, ugyanis a csapatok továbbviszik a továbbjutó csapatok ellen szerzett pontjaikat. Nem kérdés, hogy a svédek javítani szeretnének, ám a szerbek remek egységet alkotnak, ami komoly önbizalmat kölcsönözhet a számukra. Az egymás elleni eredmények alapján sem a skandinávoknak áll a zászló, így mi kihasználjuk a bukmékerek túlzó oddsát és az underdogra kínált pluszos hendikepre szavazunk.

A hollandok a franciákkal csatáznak csütörtökön. - Fotó: http://swe2016.ehf-euro.com/

Sorsdöntő találkozón feszül egymásnak Németország és Lengyelország, a mérkőzés tétje a csoportból való továbbjutás. A piros-fehéreknek győzniük kell, ahhoz, hogy maradjon esélyük a következő körbe jutáshoz, nem mellesleg szurkolniuk kell a hollandoknak, hogy megverjék a franciákat. Ha az nem jönne össze, akkor olyan nagy arányban kellene nyerniük Kinga Grzybéknak, ami teljesen esélytelen. Már a lengyelek minimális különbségű győzelmére sem mutatkozik nagy esély, sőt, az eddig látottak alapján a sokkal jobb passzban lévő és erősebb németek vélhetően igen magabiztosan győzik le keleti szomszédjukat.

A B-csoport másik mérkőzése vélhetően nagyobb izgalmakat tartogat majd, hiszen a kvartett két esélyese, Hollandia és Franciaország feszül egymásnak. A torna előtt mindenki úgy tekintett erre az ütközetre, hogy két százszázalékos csapat feszül majd egymásnak az utolsó játéknapon, de a hollandok a nyitókörben kikaptak a németektől, így kaparniuk kell csütörtökön, főleg, ha nem pont nélkül akarnak továbbjutni a középdöntőbe. Hiszen a felek legutóbbi meccseit - olimpiai csoportkör, majd elődöntő - a franciák nyerték, méghozzá viszonylag könnyedén. A tét ezúttal is nagy, ami rányomhatja bélyegét a mérkőzésre, s mivel mindkét csapatnak nyernie kell, így aligha várhatunk sok találatot ez a ki-ki mérkőzésen.

hatharom.com
Spanyolország-Szlovénia Szlovéna +5,5
Svédország-Szerbia Szerbia +5,5
Németország-Lengyelország Németország
Hollandia-Franciaország A mérkőzés góljainak száma 50,5 alatt
@2.73