NFL

Brutálisan nagy meccset játszanak éjszaka a tengerentúlon

A hét legnagyobb rangadójára péntek hajnalban kerül sor. Ezt a meccset nehogy kihagyja bárki is!

Az elmúlt években nem volt gyakori eset, hogy az Oakland Raiders és a Kansas City Chiefs az AFC Nyugat első helyéért küzd, ám ebben a szezonban szenzációs formában vannak a csapatok. A Raiders 10-2-vel vezeti a csoportot és az egész AFC-t, míg a Kansas ott lohol Carrék mögött 9-3-mal. Egy győzelemmel tehát szinte behozhatatlan előnybe kerülne Jack del Rio csapata.

   
Kansas City Oakland
1.60 2.10

"Remekül ismeri egymást a két csapat, nem sok újat tudnak mutatni a másiknak. Kitűnő teljesítményt nyújt a riválisunk is, a labda mindkét oldalán szenzációsak. Nagyon feljavult a védekezésük is, amely a szezon elején még akadozott" - mondta Andy Reid, a Chiefs mestere. Az Oakland valóban hihetetlenül erős támadásban, ám ami a védekezést illeti, továbbra is a liga leggyengébb csapatai között vannak, így papíron sok pontot várhatunk az Arrowhead Stadionban. Az Oakland hat győzelemmel érkezik Kansasbe úgy, hogy ezeken a találkozókon 32 pont felett átlagoltak.

Ami a másik oldalt illeti, a Chiefs egy sikerrel átvenné a vezetést a csoportban, ami egyáltalán nem elhanyagolható szempont a pihenő hét miatt. A hazai gárda szintén kitűnően muzsikál az elmúlt hetekben, 7-1-es sorozatban vannak és ha nem lett volna a Tampa Bay ellen hazai vereség, most ők állnának a kvartett élén.

Mi erősebb csapatnak tartjuk az Oaklandet, még úgy is, hogy a védelmük erősen sebezhető. A Kansastől a 9-3-as mérleg igencsak szép teljesítmény, de igazán sem támadásban, sem védelemben nem nyújtottak extrát idén, ezért is bravúros a pozíciójuk. Ám a közelmúlt a Kansas sikerét vetíti előre, a Raiders 2012 óta nem tudott nyerni az Arrowheadben, az elmúlt években pedig szorossá is csak ritkán tudták tenni a mérkőzést.

Andy Reidék védelme az elmúlt két hétben 55 pontot szedett be, és ha a Denver, valamint az Atlanta támadósora is komoly sebet tudott ejteni rajtuk, akkor ez menni fog az Oaklandnek is. A bukik által belőtt 45.5-ös határt simán átléphetik a csapatok, ezen a határon a Raiders idén amúgy is csak két meccset játszott. Ha pedig Alex Smith-ék tartani akarják a lépést a riválissal, ők sem állhatnak meg 17-20 egységnél.

hatharom.com
45.5 pont felett
@1.80