Bajnokok Ligája

Maradtak még izgalmak az utolsó BL-napra

Az utolsó forduló megmaradt mérkőzéseit rendezik szerdán, majd 2016-ra búcsúzik a Bajnokok Ligája. Sok csoportban már minden kérdés eldőlt, ám néhány együttes számára még csak most jön a lényeg. Lássuk melyik meccseknek van igazán tétje!

A Porto elszántan készül a szerdai csatára

Kezdjük a sort a G-csoporttal, ahol csupán az angol bajnok Leicester City csoportelsősége vált biztossá az utolsó fordulót megelőzően. A második továbbjutó helyre a Porto és a Köbenhavn pályázik, a portugál gárda jelenleg két ponttal előzi meg a dán alakulatot. A helyzet viszont úgy áll, hogy amennyiben a Porto csak döntetlent ér el, míg az északiak nyernek, akkor utóbbiak jutnak be az egyenes kieséses szakaszba.

214340

Azért a Sárkányoknak nem kell aggódniuk, hiszen egyrészt otthon léphetnek pályára, másrészt a teljesen demotivált Leicestert fogadják. Az angolok szekere nagyon döcög a bajnokságban, így botorság lenne Ranieri mestertől a legjobbakkal felállni, ráadásul hétvégén a Manchester City ellen játszanak bajnokit, ami jelen esetben prioritást élvez. A Porto tradicionálisan erős odahaza, vélhetően telt ház előtt harcolhat a továbbjutásért, és mivel gyakorlatilag a keretben mindenki bevethető, hajlunk is rá, hogy 1-es lesz ez az ütközet.

A másik párosításban az öt vereséggel álló Bruges fogadja a koppenhágaiakat. A belgák számára teljesen tét nélküli ez a meccs és mivel nem egy sztárcsapat látogat a Jan Breydel Stadionba, különösebben nagy atmoszférára sem számíthatunk. Fontos lehet, hogy a bajnokságban második helyen álló Bruges hétvégén az Anderlecht ellen vív csúcsrangadót, így esetükben sem valószínű a legerősebb kezdő. Az odavágón a Köbenhavn egy négyes gurított a belgáknak, a zászló most is neki áll.

hatharom.com
Porto nyer + Köbenhavn vagy döntetlen
@1.65

Nikolicsék szépen szeretnének búcsúzni a BL-től

Az F-csoportban még mind a négy csapat szeme előtt komoly célok lebegnek. A Real Madrid - Borussia Dortmund találkozón a csoportelsőség eldöntése a tét, a játéknap egyik leginkább várt mérkőzéséről egy korábbi cikkünkben már foglalkoztunk. A kvartett másik összecsapásán a Nikolics Nemanját is soraiban tudó Legia Varsó a Sportingot fogadja. A két együttes között jelenleg kettő pont a különbség a lisszaboniak javára, vagyis ha a lengyelek  legyőzik a zöld-fehéreket, abban az esetben ők indulhatnak az Európa Ligában. Az odavágón a Sporting 2-0-ra hozni tudta a meccset, ám Varsóban legutóbb a Real Madrid is megszenvedett, így korántsem írnánk le Nikolicsékat. Mivel a vendégeknek az iksz is elég a célok eléréséhez, ezért inkább taktikus, mint sem őszinte nyílt futballra számítsunk.

214332

Az E jelű négyesben is eldőlt már a két továbbjutó kiléte, sőt az is biztos, hogy a Monaco elsőként, a Bayer Leverkusen másodikként várhatja majd a sorsolást. A két gárda éppen egymás ellen játszik majd Németországban, így fogadási szempontból nem túl szerencsés ez az összecsapás. A németeknél hemzsegnek a sérült játékosok, a formával is akadtak mostanában gondok, ezzel szemben a Monaco szárnyal és harcban van a bajnoki címért. Éppen ezért gondoljuk úgy, hogy a vendégek nem fogják szétszakítani az istrángot, talán egy békés döntetlen lehet az az opció, amibe a legtöbb fantázia van.

A Tottenham - CSZKA Moszkva találkozón az Európa Liga a tét, az angolok egy pontos fórból várhatják a randevút. A Wembley-ben sorra kerülő meccsen természetesen a londoniak az esélyesebbek, ha Pochettinóék akarják a továbbjutást vélhetően meg is oldják a szerdai feladatot. A hazaiak javára szól, hogy kedden este az oroszokat dirigáló Leonyid Szluckij váratlanul bejelentette lemondását, így a szerdai lesz az utolsó megmérettetése a CSZKA vezetőedzőjeként.

214324

A tétlapról már csak a H-csoport küzdelmei maradtak, ahol a Juventus, a Sevilla és a Lyon harcol még a pozíciókért, arról pedig, hogy mit várunk ebben a négyesben egy külön cikkünkben számoltunk be részletesebben.

2016-12-07;42