Női kézilabda Eb

Óriási talány, mire lesz képes a tartalékos magyar csapat

Hétfő este megkezdi szereplését a magyar női kézilabda-válogatott a svédországi Európa-bajnokságon. A mieink a nyitómeccsen a csehekkel kezdenek.

A válogatott valamennyi mérkőzését élőben közvetíti az M4 Sport.

A magyar válogatott a C-csoportba kapott besorolást, ahol Montenegróval, Csehországgal valamint Dániával került egy négyesbe. A lebonyolítás értelében az első három helyezett jut tovább a középdöntőbe.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttese hétfőn a cseh, ezt követően a dán és a montenegrói együttessel mérkőzik Malmőben a C csoportban, amelynek első három helyezettje jut a középdöntőbe. A csehek ellen 14 egymás elleni összecsapást követően százszázalékos a mérleg, míg a másik két együttessel szemben kiegyensúlyozott, bár a dánok és a montenegróiak egyaránt legyőzték a magyarokat a legutóbbi találkozókon.

A magyar csapat kerete a csehek elleni meccsre
Kapusok: Janurik Kinga (Érd), Kiss éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Győri Audi ETO), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: Hornyák Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kovács Anna (Dunaújvárosi KKA), Planéta Szimonetta (Thüringer HC, német)
Irányító: Görbicz Anita (Győri Audi ETO)
Beállók: Dombi Luca (Mosonmagyaróvár), Kisfaludy Anett (Érd), Mészáros Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: Klivinyi Kinga (Érd), Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Triscsuk Krisztina (Siófok)
Balszélsők: Erdősi Ildikó (Siófok), Schatzl Nadine (FTC Rail Cargo Hungaria)
tartalék: Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)

A csapatból sérülés miatt hiányozni fog Zácsik Szandra, Tomori Zsuzsanna és Korsós Dorina, valamint az utolsó pillanatokban kidőlt Kovacsics Anikó. Hétfő reggel az is hivatalossá vált, hogy Szucsánszki Zita csak tartalék lesz a találkozón. 

Rajta kívül Triscsuk Krisztina bajlódott vállsérüléssel, ám ő vállalni tudja a játékot, védekezésben nem zavarja a sérülés, támadásban viszont valószínűleg pihenni fog a mielőbbi regeneráció érdekében.

Ennek fényében némileg meglepő, hogy a Tippmixen még nem változtattak az oddsokon és a mieink sikere továbbra is 1.14-es értéken fogadható.

A csehek ugyanakkor nem tartoznak az élcsapatok közé, keretük többnyire a cseh bajnokságban játszó játékosokra épül, igaz néhány légióst azért találunk az együttesben. Az egymás elleni eredményeink mindenképpen mellettünk szólnak, ám ezúttal érdemes lehet a csehekre kínált hendikepekben vagy esetleg a gólok számára való fogadásban gondolkodni. A hiányzók ismeretében nem kétség, hogy támadásban komoly érvágás éri a magyar csapatot, így ezen a tornán Kim Rasmussennek inkább a megfelelő védekezés megtalálására kell helyeznie a hangsúlyt.

1X2     
Magyarország Döntetlen Csehország
TippmixPro@1.14 TippmixPro@12.00 TippmixPro@6.25
Kiegészítő fogadások
Magyarország -5,5 Csehország +5,5
TippmixPro@1.85 TippmixPro@1.75
Kevesebb, mint 54,5 Több, mint 54,5
TippmixPro@1.75 TippmixPro@1.85