NB I

Mumus érkezik az Üllői útra, még tovább zuhanhat a Fradi

Könnyen lehet, hogy a pocsék széria miatt az ötödik helyen telel majd a bajnoki címvédő Ferencváros.

Újabb érdekes kis fordulón vagyunk túl az NB I-ben, a Ferencváros meglepetésre kikapott, míg a többi mérkőzésen papírforma született. A Kövesd 4-szeres szorzója persze így is szépen megdobta az eredő oddsot, így aki a hét minden meccsét eltalálta, 100 forintra 25 ezret kaszálhatott a    -n. Most következik az utolsó őszi játéknap, ahol örökrangadó és Újpest-Debrecen derbi is színesíti a palettát.

   
  1 x 2
Paks-Vasas 2.95 3.25 2.30
Haladás-Videoton 3.30 3.30 2.10
Diósgyőr-Gyirmót 1.65 3.50 5.25
Újpest-Debrecen 2.20 3.25 3.15
Honvéd-Mezőkövesd 1.80 3.40 4.30
FTC-MTK 1.50 3.70 7.00

Ritka vendég manapság a 2 alatti szorzó a Diósgyőrre, ám a magyar bukméker szerint Horváth Ferenc fiai legyőzik a Gyirmótot. Nagy talány persze, hogy a vendégeknél hány sérült térhet vissza, illetve sikerül-e pótolni az eltiltott Elek Ákost. A győrieket azonban így is illene simán verniük a Mezőkövesden vendégeskedő borsodiaknak, hiszen az újonc immáron zsinórban hét vereségnél jár és magabiztosan menetel a másodosztály felé. Bármennyire is tartalékos lesz a Diósgyőr, még 1.65-ért is tenni kell, hogy megnyerik ezt a piszkosul fontos kiesési rangadót.

Gyirmót#hun-gyirmot#5

A másik újoncot azonban aligha kell félteni, a Mezőkövesd bennmaradásához nem férhet kétség, csupán az a kérdés, mennyi borsot tud még Pintér Attila csapata törni a nagyok alá. Ezúttal a borsodi gárda egy nem kevésbé jól szereplő csapat vendége lesz, a Honvéddal karöltve joggal szövögethetnek felsőházi álmokat. A Kispest győri sikerének értékét ráadásul tovább növeli, hogy a belázasodott Davide Lanzafame nélkül sikerült hozni a mérkőzést. Azonban ha az olasz csatár bevethető lesz az utolsó fordulóban, mi még akkor sem szívesen böknénk a fővárosi csapatra 1.80-ért. Ha egy öt és egy hét meccs óta veretlen gárda találkozik egymással, nem biztos, hogy választani kell nyertest.

Könnyedén elveszítheti első helyét a Vasas, amely Paksra látogat. A tolnai csapatra továbbra is jellemző, hogy otthon szinte verhetetlenek, ráadásul a Paks nem is tartozik kedvenc ellenfeleik közé. Az elmúlt tíz évben lejátszott mérkőzések közül például hétszer nyert a Paks és az angyalföldiek csupán egy ikszet voltak képesek kiharcolni. 2.30-ért inkább engedjük el a 2-est és merjünk a listavezető ellen tippelni.

Ha van fix ikszre álló derbi, akkor az az Újpest-Debrecen. Mindkét fél kritikán alul szerepel az elmúlt hónapokban, a ám amíg a Debrecen a vereségekben, addig az Újpest a döntetlenekben jeleskedik. A lila-fehérek az utolsó kilenc meccsükből nyolcszor is ikszeltek, míg a két fél legutóbbi öt találkozójából három lett remi. 3.25-ért jó tippnek tűnik, hogy Kecskeméten is megosztoznak a pontokon.

Sopronba látogat a Videoton, ahol az évet remekül kezdő, ám hónapok óta szenvedő Haladás ellen 2.10-ért tehetjük a 2-est. A piros-kékek múlt héten egy nagyon fontos győzelmet arattak a Debrecen ellen, amellyel lépéselőnybe kerültek a Ferencvárossal szemben. Nehezen tippelhető mérkőzés, amelyen inkább a Vidit favorizálnánk, de Sopronban eddig még csak egyszer kapott ki a Hali.

[2295512] 2016-12-10 18:00:00 Ferencváros - MTKx;10

Örökrangadó zárja a 2016-os esztendőt, amely nem éppen egy kényelmes párosítás a bajnoki címvédő Ferencvárosnak. Mivel a fővárosiak előtt álló trió akár nyerheti is a mérkőzését, így a Fradinak sincs más lehetősége, mint legyőzni az MTK-t. Ez - vagyis a kék-fehérek feletti diadal - az elmúlt években nem volt éppen megszokott az aranyérmesnél, az utolsó három meccsükön például csak egy pont jutott Gera Zoltánéknak. A Groupama Aréna azonban remek biztosíték lehet az 1-esre, hiszen Teodoru Vaszilisz fiai nagyon gyengén szerepelnek idegenben. Kérdés, hogy mindezek fényében 1.50-ért érdemes-e nyeretni a láthatóan frusztrált, gyengélkedő, győzelmi kényszer alatt játszó Fradit.

2016-12-10;212
209575