La Liga

Sergio Ramos elrontotta a Barca-ünnepet - videó

  • ivan

1-1-es döntetlennel záródott a Barcelona és a Real Madrid szombati találkozója, így megmaradt a hatpontos különbség a csapatok között.

A Nou Camp csordultig megtelt a nagy meccsre

Közel 100 ezer ember előtt, Andrés Iniesta nélkül, de Messivel, Suárezzel és Neymarral a kezdőben fogadta a Barcelona a Real Madridot, amelyben Lucas Vazquez, Kovacsics és Isco is kezdőcsapat tagja volt. A mérkőzés előtt a fogadóirodáknál a katalánok számítottak esélyesebbnek, egy hazai siker 1.80, míg egy vendéggyőzelem 3.75 körüli szorzóval kecsegtetett.

[2300642] 2016-12-03 16:15:00 Barcelona - Real Madridx

Az első félidő nem hozott túl látványos játékot, érezhető volt, hogy mindkét csapat törekszik a biztonságra, ezzel együtt elsősorban Cristiano Ronaldo révén néhány helyzetet azért láthatott a publikum. Az első  45 percben inkább a Real Madrid akarata érvényesült, a Barcelona görcsösnek és meglehetősen feszültnek tűnt.

A fordulás után lényegesen élvezhetőbbé vált a játék, köszönhetően elsősorban a Barcelonának. A hazaiak az 53. percben Luis Suárez fejesével megszerezték a vezetést, majd az előny tudatában egyre felszabadultabbá vált a játékuk. A gránátvörös-kékek számos helyzetet alakítottak ki a második játékrészben, de sem Neymar, sem Messi nem célzott elég pontosan, így nem sikerült megszerezni a második találatot.

Neymar volt a Barcelona egyik legveszélyesebb játékosa

Ahogy az lenni szokott, a kimaradt helyzetek megbosszulták magukat, a Real Madrid a 90. percben Sergio Ramos fejesgóljával döntetlenre mentette a mérkőzést. Zinedine Zidane együttese április óta őrzi veretlenségét, a szombati iksznek hála pedig megóvta hatpontos előnyét is a tabellán.

A nagyobb helyzetek számát illetően a Barcelona ugyan felülmúlta a Real Madridot, ám a mutatott játék alapján az 1-1-es döntetlen igazságosnak mondható. Az elmúlt években láthattunk néhány igazán kiemelkedő színvonalú El Clásicót, a mostani azonban nem lesz majd klasszikus. 

[2300642] 2016-12-03 16:15:00 Barcelona - Real Madridx;
211384