NB I

Meglepetést hozhat a Vasas-Diósgyőr

Az egyre inkább magára találó miskolci csapat semleges pályán meglepheti az éllovas angyalföldi gárdát.

Meglepetésre készül a Diósgyőr szombaton. - Fotó: dvtk.eu - facebook.com/DVTK1910

Noha még mindig vezeti az NB I-et a Vasas gárdája, a tűzzel játszik Michael Oenning együttese hétről hétre. Vagy fogalmazhatunk úgy is, hogy elfogyott a szufla az angyalföldi gárdánál, hiszen a piros-kékek az utolsó négy bajnoki mérkőzésükön nem tudtak nyerni, ráadásul a Honvéd ellen egy hajrában bekapott gól miatt lehetnek bosszúsak a XIII. kerületben. 

Ugyanakkor a "hazaiak" - a szombati találkozót a Bozsik Stadionban játsszák - mondhatni jól hangoltak a hétvégi találkozóra, hiszen a roppant tartalékos, NB III-as Győr ellen tudtak nyerni egy 90. percben szerzett góllal úgy, hogy a listavezető a legjobbjaival állt fel Kisalföldön.

Ezzel szemben diósgyőri gárda kezd magára találni, hiszen Horváth Ferenc együttese zsinórban három megnyert tétmérkőzésnél jár. A miskolci alakulat a bajnokságban a Haladás és a Paks, míg a Magyar Kupában a Putnok együttesét múlta felül. Mindezeknek köszönhetően pedig a piros-fehérek elmozdultak a kiesőzónából, sőt, immáron a kilencedik helyen tanyáznak.

Kattints a képre a játékért!

A hétvégi bajnokin ugyanakkor több meghatározó játékos is kimarad ilyen vagy olyan okok miatt a vendégeknél, a két vezér, Lipták Zoltán és Elek Ákos például eltiltás miatt nem léphet pályára, ám még így is bőven potenciál a borsodiakban.

"Sokakkal ellentétben én azt gondolom, hogy a Vasas nem véletlenül áll az első helyen, hanem azért mert egy nagyon tudatos, jól felépített futballt játszik. Nagyon nehéz dolgunk lesz, nehéz mérkőzést várok. A kulcsjátékosaink nem tudnak játszani, de abban bízok, hogy azok, akik a helyükre lépnek, élni fognak a kínálkozó lehetőséggel. Szeretnénk pontot, vagy pontokat szerezni" - nyilatkozta Horváth Ferenc a dvtk.eu-nak.

Figyelembe véve a felek formáját, illetve azt, hogy a Vasas hétközben is igen megterhelő meccset játszott - a fővárosiak roppant fáradtak már, hiszen hétről hétre gyakorlatilag ugyanazzal a kezdővel állnak fel -, továbbá az egymás elleni eredményeket - a felek utolsó hat tétmeccséből ötöt a DVTK nyert meg, míg az augusztusin döntetlenre végeztek az együttesek, igaz, akkor is a miskolciaknak állt a zászló -, nem lenne meglepetés, ha Horváth Ferenc együttese legalább egy pontot magával vinne a Bozsik Stadionból. Ám a sok hiányzó miatt könnyen lehet, hogy végül vereség lesz belőle, de azon a véleményen vagyunk, hogy ilyen körülmények - lásd fentebb, illetve a pálya talaja - közt maximum egy találattal nyer a Vasas, vagyis a Diósgyőr +2-es európai hendikepben látunk fantáziát.

hatharom.com
Diósgyőr +2 (európai hendikep)
@1.37
[2295507] 2016-12-03 15:30:00 Vasas - Diósgyőrx;