Bundesliga

Szerencsés lesz-e a tizenhármas Gulácsiéknak?

A Bundesligát hárompontos előnnyel vezető Leipzig az idényt gyászosan kezdő, de azóta nagyon magára találó Schalkét fogadja a forduló rangadóján.

Meddig tart még a Lipcse nagy menetelése? – ezt találgatja Németország futballszerető közvéleménye, az újonc ugyanis egyszerűen nem akar kipukkadni. A mostani Bundesliga-idény egyharmada már lement, és a szakmai stábban Lőw Zsoltot, a keretben pedig Gulácsi Pétert és a szezonban egyelőre lehetőséget még nem kapó Kalmár Zsoltot foglalkoztató Leipzig még mindig nem szenvedett vereséget, korábban egyetlen újonc sem húzta ki ilyen sokáig veretlenül.

A csapat ráadásul az elmúlt hetekben azt is bebizonyította, hogy lelkileg is nagyon erős, a BL-résztvevő Bayer Leverkusen elleni rangadón kétszer is hátrányban volt, mégis 3-2-es győzelemmel indulhatott haza (Gulácsi 1-2-nél büntetőt hárítva tartotta életben a reményeket), majd a saját pályáján mindenki ellen szívós ellenfélnek számító Freiburg ellen az sem zökkentette ki, hogy a korai vezetés után a hazaiak gyorsan egyenlítettek.

1X2    
RB Leipzig Döntetlen Schalke
TippmixPro@1.95 TippmixPro@3.35 TippmixPro@3.70

A Lipcsénél nincsenek kiemelkedő sztárok, viszont tele van a keret sikeréhes fiatalokkal, akik közül Timo Werner, Emil Forsberg és Naby Keita kívánkozik az élre. Ők hárman tizenhatot szereztek a Lipcse huszonhét góljából, Forsberg pedig az öt gólja mellett hét gólpassznál jár, ezzel ő a Bundesliga legjobbja, és a másik négy európai topligából csak Kevin de Bruyne (Manchester City) és Pablo Piatti (Espanyol) számít hasonlóan hatékony előkészítőnek.

Persze ilyen családi háttérrel könnyű, mondhatnánk, hiszen Forsberg nagyapja, Lennart a GIF Sundsvall játékosa volt az 1950-es években, apja, Leif pedig valóságos klublegendának számít, mert 1980 és 2001 között több mint 400 meccsen húzta fel a tízes mezt, és 143 gólig jutott.

RasenBallsport Leipzig#ger-rasenballsport_leipzig#5

Forsberg és társai sorozatban hét meccset nyertek meg a bajnokságban, de nem lesz könnyű feladatuk a hétvégén, mert az a Schalke érkezik Lipcsébe, amely szintén jó formába lendült, ugyanis legutóbbi tizenkét tétmérkőzésén nem kapott ki. A gelsenkircheniek borzalmasan kezdték a bajnokságot, az első öt fordulóban egyetlen pontot sem tudtak összekaparni, a Hoffenheim elleni 2-1-es vereség óta viszont belehúztak, és az azóta összegyűjtött 17 ponttal már a nyolcadikak a tabellán. Ráadásul az Európa Ligában ötből ötöt nyerve jutott tovább a csapat, ami szintén jót tett az idény elején alaposan megtépázott önbizalomnak.

Schalke 04#ger-schalke_04#5

A Lipcse javuló tendenciát mutat hazai pályán, az első két meccsén csak egy-egy gólt szerzett, azóta viszont az Augsburg ellen kettőt, a Werder és a Mainz ellen hármat-hármat. Az újonc 27 góljával a bajnokság legtermékenyebb csapata a Dortmunddal holtversenyben, a Schalke tizenhétszer küldte középkezdéshez az ellenfeleket, ami ebben a kategóriában a 10. helyhez elég.

Valami azt súgja, a szombati rangadó olyan meccs lesz, ahol nem fognak óvatoskodni a csapatok, és mindkét fel betalál majd. Ez esetben pedig csábító lehet a számunkra az az opció, hogy a hazai győzelem mellett mindkét csapat gólt szerez, ami 4-es oddszal kecsegtet, ami többet hoz, mintha külön megjátszanánk a Lipcse sikerét (2.00) és azt, hogy egyik kapus sem ússza meg (1,65).

[2272414] 2016-12-03 18:30:00 RasenBallsport Leipzig - Schalke 04x;
210225

Tippelj a Bundesliga meccseire a Tippkirályban!