Forma-1

Nico Rosberg azonnali hatállyal visszavonul - hivatalos

A 2016-os világbajnok pilóta a Nemzetközi Automobil Szövetségi bécsi gáláján bejelentette visszavonulását.

Nico Rosberg sokkoló bejelentést tett az FIA díjátadó gáláján, ahol bejelentette, hogy miután megszerezte a bajnoki címet az idei évben, befejezi pályafutását a Forma-1-ben.

„Számomra egy ez különleges nap, hogy megkaphatom ma este a trófeát, azonban más ok miatt is: meg szeretném ragadni az alkalmat, hogy bejelentsem F1-es pályafutásom végét” – mondta Rosberg.

„Azóta, hogy hat éves koromban elkezdtem a versenyzést, egyetlen tiszta álmom volt. Méghozzá az, hogy megszerezzem a bajnoki címet a Forma-1-ben, ez járt végig a fejemben. Ezt most elértem, áldozatos munka árán. A rajongóimnak köszönhetően ezt most elértem. Soha nem fogom elfelejteni.

Ezt a gyermekkori álmomat elértem, szóval nem kívánok újabb elkötelezettséget vállalni. Még egyszer nem szeretnék. Úgy döntöttem, hogy a szívem után megyek. Úgy éreztem, meg kell tennem, be kell fejeznem, hogy más dolgokat csinálhassak, úgy érzem, hogy ez a megfelelő döntés számomra.”

Izgatott vagyok, a feleségem is az. Nagyon köszönöm a támogatóimnak, akik az elmúlt években mellettem álltak.”

A 31 éves német versenyző a vasárnapi szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon szerezte meg pályafutása első és úgy tűnik, hogy egyetlen bajnoki címét a Forma-1-ben.

Rosberg döntése azt is jelenti egyben, hogy a Mercedesnél felszabadult egy versenyzői ülés Lewis Hamilton mellett 2017-re.

Forrás: f1világ.hu