NFL

Minnesotában érhet révbe a liga meglepetéscsapata

Amennyiben a Dallas nyerni tud a Vikings ellen, szinte biztos lenne számukra a rájátszás.

Talán nem túlzás kijelenteni, az NFC két (pozitív előjelű) meglepetéscsapata találkozik Minneapolisban péntek hajnalban. Ám amíg a Cowboys esetében már biztosra vehető, hogy érdekeltek lesznek még januárban is, addig a Vikingek az életükért küzdenek. Vajon most érdemes fogadni a tízes győzelmi szériában lévő Prescotték ellen?

Minnesota Vikings Dallas Cowboys
@2.25 @1.50

A válasz röviden: nem, dehogy. A Minnesota a 6-5-ös mérleg ellenére az utóbbi hetekben borzalmasan játszik. Futójáték tekintetében ligautolsók, Sam Bradford pedig szintén gyengén teljesít. Nyilván elsősorban előbbi okozza a gyengélkedést, ám az is látványos, hogy Bradford mennyire nem passzol egyáltalán hosszúakat.

Mindezek miatt a Mike Zimmer fiai nem tudnak konzisztens játékot nyújtani, a hatodik hét óta 16 pontot átlagolnak, ám a védelem csupán egyszer maradt húsz pont alatt.

A Cowboysnál azonban minden csodálatos, ha nyernek a Minnesota ellen és a Washington vagy a Tampa Bay nem nyer, már a playoffban is érezhetik magukat, az Elliott-Prescott duó pedig továbbra is lenyűgözően teljesít. Kár is sok szót fecsérelni a Dallasra, dominálják az NFC-t és a Minny ellen Terence Newman is újra ott lehet a pályán.

1.50-ért talán nem value a Cowboys szorzója, hazai pályán a Vikings 4-1-gyel áll, egyetlen vereségüket hosszabbításban szenvedték el. Való igaz, hogy ez a Minny nem ugyanaz, amelyik lelépte a Giantset vagy a Houstont és megverte a Green Bay-t is, de hazai pályán nem várunk kiütéses vereséget tőlük. Szoros, 3-4 pontod Dallas-siker, viszonylag kevés ponttal.

hatharom.com
47.5 pont alatt
@1.55