Magyar Kupa

Megcsapta a kiesés szele a Fradit és az Újpestet is

Az Újpest és a Fradi is túlórázni kényszerült a Magyar Kupa szerdai fordulójában, de mindkét fővárosi alakulat továbbjutott a legjobb 16 közé.

Megszenvedett a továbbjutásért a címvédő / Fotó: MTI

Thomas Doll a Dibusz - Lovrencsics, Pintér Á., Nalepa, Leandro - Gera, Cukic - Csernik, Hajnal, Ryu - Djuricin kezdővel állt fel Felcsúton a Puskás Akadémia ellen, ahol Vincze István legjobbjait csatába dobva próbált borsot törni a címvédő orra alá. Az első félidő gyenge színvonalat és egy gólt hozott, a Fradi az osztrák Djuricin révén a 28. percben megszerezte a vezetést.

A második félidőben is a Fradi próbált meg inkább támadólag fellépni, de komoly helyzeteket nem igazán sikerült kialakítania. A Puskás viszont élt a kevés adódó lehetőségek egyikével és a 66. percben egy ügyesen kijátszott akció végén Tischler Patrik egyenlített. A rendes játékidőben már nem esett több gól, viszont a játékosok estek-keltek, igazi csontzenét láthatott a publikum. A hosszabbítás első félidejében a Fradi fokozta a tempót, majd a csereként beálló Bödével szembeni szabálytalanság miatt megítélt büntetőt Gera Zoltán belőtte, így ha nehezen is, de kiharcolta a továbbjutást a zöld-fehér gárda.

Megszenvedett a továbbjutással az Újpest is, amely a kupaspecialistának is nevezhető Kozármisleny vendége volt. Bár a lila-fehérek megszerezték a vezetést, az NB II-ben szereplő mislenyiek egalizáltak, majd egészen a büntetőrúgásokig kihúzták a találkozót. A szétlövésben azonban már nem volt meg a kellő koncentráció, így az Újpest végül 4-2-re lehozta a tizenegyespárbajt és bejutott a legjobb 16 csapat közé a Magyar Kupában.

A délutáni meccseken is szenvedtek az NB I-es csapatok, sőt, a Videoton, az MTK és a Haladás nem is élte túl a játéknapot.

Magyar Kupa, 8. forduló (a 16 közé jutásért):
Puskás Akadémia FC (II.)-Ferencváros 1-2 (h.u)
HR-Rent Kozármisleny (II.)-Újpest FC 1-1 (0-0, 1-1, 1-1), tizenegyesekkel: 2-4
korábban:
Kecskeméti LC (megyei I.)-Gyirmót FC 0-2 (0-2)
Érdi VSE (III.)-Swietelsky Haladás 3-3 (1-0, 2-2, 3-2), tizenegyesekkel: 5-3
Dorogi FC (II.)-MTK Budapest 1-0 (0-0)
Budafoki MTE (III.)-Videoton FC 2-1 (1-0)
Putnok FC (III.)-Diósgyőri VTK 1-4 (1-1)
Baktalórántháza VSE (megyei I.)-Szolnoki MÁV FC (II.) 1-2 (0-1)
FC Hatvan (III.)-Csákvár (II.) 1-2 (0-2)
Bicskei TC (megyei I.)-Ceglédi VSE (II.) 0-2 (0-0)
Kaposvári Rákóczi (III.) - Swietelsky-Soproni VSE (II.) 0-1 (0-1)
Balmazújváros (II.)-ZTE FC (II.) 1-2 (0-1)
WHB Ménfőcsanak ESK (megyei I.)-Budapest Honvéd 0-5 (0-3)
Celldömölki VSE (megyei I.)-Szentlőrinc SE (III.) 0-1 (0-0)
kedden játszották:
ETO FC Győr (III.)-Vasas FC 2-3 (1-1)
REAC (III.)-Mezőkövesd Zsóry FC 1-3 (1-1)