Francia foci

Még tanulnunk kell az Ibrahimovic nélküli futballt

  • varin

Edinson Cavaninak szenzációs éve van, azonban egy másik vérbeli támadó nagyon hiányzik a PSG-ből.

Nem szerepel rosszul idén a PSG a francia bajnokságban, ám a tavalyi hihetetlen dominancia eltűnni látszik, így aligha lesz bajnok ezúttal is 31 pont különbséggel a párizsi gárda. Ennek elsősorban talán a támadósor az oka, amely az előző szezonbeli 2,86-os gólátlag után ebben az évben "csak" 2-es átlaggal termeli a gólokat. Aligha meglepő, hogy Unai Emery mester Zlatan Ibrahimovicot "sírja vissza" leginkább.

Egy Matador nem csinál nyarat - de igyekszik!

"Amikor megérkeztem, nagyon sokat beszéltek még Ibráról. Ez teljesen normális, a klub történetének egyik legjobb játékosa, még mindig tanuljuk, hogyan kell játszanunk nélküle. Cavani remekül tud játszani, ha éppen helyén van az önbizalma, így van alternatívánk. Sok gólt lő és fontos helyzetekben. Azonban sok még a dolgunk, hogy igazán erős csapattá váljunk és könnyen lehet, hogy igazolásokra is szükségünk lesz, hogy még hatékonyabbá váljunk elől" - mondta a spanyol mester.

Emery egyáltalán nem véletlenül méltatta Cavani tejesítményét, az uruguayi klasszis 17 meccsen eddig 18 gólnál tart, Európában pedig egyedül Lionel Messi lőtt több gólt nála.

Azonban El Matador 18 és Lucas 7 gólját követően következik egy nagy űr, nagyon sok játékosnak van 1, illetve 2 gólja, így az tisztán látszik, hogy Cavaninak nincs alternatívája.

A párizsiak szerda este hazai pályán fogadják az Angers csapatát, amely a gyenge formában lévő ellenféllel szemben egy könnyed győzelemnek tűnik. A fővárosiak sikerére kínált 1.20-as odds sok kötés alapjául szolgálhat akár.

10381#10
208676