Magyar foci

Kiesett a kupából a Videoton és az MTK

  • ivan

Óriási meglepetésre búcsúzott a Magyar Kupából a Videoton és az MTK. Előbbi az NB III-ban szereplő Budafok otthonában kapott ki 2-1-re, utóbbi pedig a Doroggal szemben maradt alul 1-0-ra.

Fotó: vidi.hu

A Videoton az NB III Középső-csoportjában szereplő és a tabella második helyén álló Budafok otthonába látogatott. Henning Berg jó pár helyen változtatott a bajnoki kezdőcsapatához képest, de azért Viníciussal, Negóval, Stopirával, Pölöskeivel, Barczival, Kovács Istvánnal és Bódival felálló fehérvári csapat tartalékosan is toronymagas esélyese volt a mérkőzésnek. Ehhez képest a 29. percben Grúz Tamás révén a hazaiak szereztek vezetést, akik szervezett védekezésükkel komoly nehézséges elé állították a vendégeket. A szünetben a Vidinél becserélték Juhászt, Géresit és Hadzicot is, majd a 66. percben sikerült is az egalizálás Bódinak köszönhetően. Ezt követően a Vidi a kapujához szegezte a Budafok gárdáját, ám gólt nem tudott szerezni, ellenben a Budafokkal, amely Kovács révén a 85. percben megszerezte a győzelmet. Prukner László csapata egyértelműen a forduló meglepetését szolgáltatta, a mérkőzés előtt 12,50-es szorzón lehetett fogadni a harmadosztályú gárda sikerére. 

A bajnokságban mutatott gyenge támadójátékot produkálta az MTK a kupában is. Teodoru Vaszilisz Torghellét és Vukmirt ugyan csak a kispadra nevezte, de nagyjából bajnoki kezdővel álltak fel a kék-fehérek. Ám ez is kevésnek bizonyult, mert a lelkesen és fegyelmezetten játszó Dorog egy 75. percben szerzett góllal megnyerte a mérkőzést. Az NB II-es alakulat győzelme is komoly kasszát érhetett a szerencséseknek, hiszen 5.80-as oddsot kínált rá a   .

Nem élte túl a szerdai játéknapot a Haladás sem. Mészöly Géza az eddigiekhez hasonlóan ezúttal is több olyan játékosnak szavazott bizalmat, akik a bajnokságban kevesebb lehetőséget kapnak. Az NB III-ban szereplő Érd meg is érezte a lehetőség, hiszen már az első félidőben megkaparintotta a vezetést. Ugyan a fordulás után a Hali nyomban egyenlített, a 67. percben Gyurján piros lapja miatt 10 emberre fogyatkozott. Bár az Érd próbálkozott becsülettel, Ars a 78. minutumban vezetéshez jutatta a szombathelyieket. Mikor már úgy tűnt, hogy a Haladás megnyeri a meccsen, a 93. percben jött Csizmadia és 2-2-re mentette az eredményt. A hosszabbításban már az Érd szerzett előbb vezetést, ám a Haladás nem adta fel és a 2x15perces hosszabbítás 2. félidejében Iszlai révén egyenlített. Több gól már nem született, így büntetőrúgások következtek, amelyben az Érd képtelen volt hibázni, így végül kiejtette az élvonalban szereplő riválisát.

A Diósgyőr és a Honvéd komoly problémák nélkül abszolválta a fordulót, előbbi a Putnok otthonában aratott 4-1-es győzelmet, utóbbi pedig a megye I-es  Ménfőcsanak csapatát verte 5-0-ra. Az NB II-es gárdák közül nyerni tudott a Csákvár, a Cegléd, a Sopron és a Zalaegerszeg is, utóbbi a Balmazújváros otthonában aratott igen értékes győzelmet.

Magyar Kupa, legjobb 16 közé jutásért
Bicske (IV.)–Cegléd (II.) 0–2
Hatvan (III.)–Csákvár (II.) 1–2
Dorog (II.)–MTK 1–0
Budafok (III.)–Videoton 2–1
Putnok (III.)–DVTK 1–4
Érd (III.) - Haladás 3-3 (2-2) büntetőkkel 5-3 az Érdnek
Ménfőcsanak (IV.)–Bp. Honvéd 0–5
Balmazújváros (II.)–ZTE (II.) 1–2
Kaposvár (III.)–Soproni VSE (II.) 0–1
12.00: Baktalórántháza (IV.)–Szolnok (II.) 1-2
12.00: Celldömölk (IV.)–Szentlőrinc (III.) 0-1
Később rendezik:
16.00: Kecskemét (IV.)–Gyirmót
17.00: Kozármisleny (II.)–Újpest
18.00: Puskás Akadémia (II.)–Ferencváros (Tv: M4 Sport)
2016-11-30;213
2016-11-29;213