NB I

A Vasasnál ki merik mondani, amiben sokan hisznek

  • ivan

Michael Oenning, a labdarúgó OTP Bank Ligában meglepetésre éllovas Vasas trénere úgy fogalmazott: ígérni nem tudja a bajnoki címet, de elismerte, hogy szeretnék megszerezni az első helyet.

Oenning szerint benne van a pakliban a bajnoki cím / fotó: vasasfc.hu

A német szakember az M4Sport Sportreggeli című műsorában szerdán arról beszélt, hogy az előző szezon utolsó meccsén kiharcolt bennmaradás hatalmas erőt adott játékosainak, akik úgy érezhették, hogy semmitől nem kell félniük. Mint mondta, a keretben nem volt komoly változás a nyáron, ám a játékon változtattak, fejlődtek, mert amíg az előző kiírásban elsősorban a védekezésre helyezték a hangsúlyt, az új szezonban már lényegesen több energiát fordítanak a támadásokra, játékosai gyorsan építkeznek előre.

Szerinted ki nyeri meg az NB I 2016/2017-es szezonját?x;

A csapat elé a szezont megelőzően a biztos bennmaradást tűzték ki célul, s Oenning megfogalmazása szerint ez nem változott, az együttes ugyanakkor a várakozásokon felül teljesít, így a célok is módosulnak, igaz, ez nem jelenti azt, hogy bajnoki diadalt ígérne. Játékosai élvezik a jelenlegi helyzetet, de mint hangsúlyozta, két lábbal a földön járnak, s a szakmai stáb figyel arra, hogy senki ne vonjon le közülük rossz következtetéseket.

KI NYERI AZ NB I-ET?    
Videoton 2.25
FTC 2.50
Vasas 5.00

A tréner elárulta, a közelgő hosszú téli szünet nem zavarja, a csapattal a gyengeségek kijavításán fognak dolgozni. Fontosnak nevezte, hogy ahogy eddig, úgy tavasszal se legyen komoly sérültjük, mert ha "egészségesek maradunk, minden megtörténhet, rajtunk múlik" - fogalmazott.

Az NB I hétvégi fordulójának szorzói

A játékoskerettel elégedett a szakember, szerinte minden posztra van két embere. Elárulta: tudomása szerint meghatározó játékos nem fog távozni a gárdától, s ha télen olyan labdarúgót tudnának igazolni, aki erősítést jelent, akkor nem fognak elzárkózni a szerződtetéstől.

Michael Oenning azt egyértelmű hátránynak érzi, hogy az Illovszky Stadion felújítása miatt a szezonban nem játszhatnak hazai pályán, viszont sokat segíthetnek majd csapatának a szurkolók, akik már eddig is sok helyre elkísérték az együttest.

A tabellát vezető Vasas 17 forduló után egy ponttal előzi meg a Videotont, kettővel a címvédő Ferencvárost és hárommal a Budapest Honvédot. Hétvégén a zsinórban két győzelmet számláló Diósgyőr lesz az angyalföldiek ellenfele. A bukik szerint a piros-kékek a favoritok. 

1X2    
Vasas Döntetlen Diósgyőr
TippmixPro@1.80 TippmixPro@3.40 TippmixPro@4.30
[2295507] 2016-12-03 15:30:00 Vasas - Diósgyőrx;
209575