Kézilabda

Nagy bajban a női kéziválogatott

Hétvégén felkészülési tornát nyert az Eb-re készülő magyar női kézilabda-válogatott, ám elképzelhető, hogy két húzóemberét is nélkülöznie kell a kontinenstornán.

MTI

A holland B-válogatott legyőzése után vasárnap Romániát is legyőzte Kim Rasmussen együttese, így pedig megnyerte a Kolozsváron megrendezésre kerülő Kárpát Kupát. A tornagyőzelem ellenére azonban mégsem az eufória, sokkal inkább az aggodalom lett úrrá a csapaton belül, hiszen Szucsánszki Zita és Kovacsics Anikó is megsérült a hétvégén.

Frissítés:
"Kovacsics Anikónak egy korábbi vádliizom-szakadása újult ki, és rehabilitációja azonnal megkezdődött a Sportkórházban – mondta el Novák András, az MKSZ főtitkára. – Dr. Tállay András, az MKSZ Elnökségének sportegészségügyért felelős tagja, valamint Dr. Pavlik Attila, az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatorvosa egyaránt elmondták, hogy csekély esélye van az Eb-szereplésre. A két szakember Szucsánszki Zita diagnózisa kapcsán is egyeztetett, az orrcsonttörést szenvedett másik irányító kontinensviadalon való szereplésére szintén halvány, de valamennyivel komolyabb reményünk van. A válogatott szakmai stábja és az orvosok folyamatosan egyeztetnek, az előttünk álló napokban dől el, pontosan milyen kerettel utazik ki a magyar válogatott Svédországba.

A románok ellen meccs után Siti Bea, a magyar válogatott edzője elmondta, hogy a hétfő nap folyamán a vádlisérüléssel bajlódó Kovacsics Anikó, valamint az orrsérülést szenvedő Szucsánszki Zita is újabb vizsgálatokon esik át. Ezt követően dőlhet el, hogy folytathatják-e a csapattal az Eb-felkészülést, illetve részt vehetnek-e a kontinensviadalon.

Szucsánszki és Kovacsics kidőlése óriási érvágás lenne a magyar csapat számára, hiszen korábban már Zácsik Szandra és Tomor Zsuzsanna is kidőlt a sorból, így velük együtt négy főre emelkedne a hiányzó klasszisaink száma.

A december 4-én rajtoló Európa-bajnokságon a magyar csapat Dániával, Montenegróval és Csehországgal került egy négyesbe, a csoportkörökből az első három helyezett válogatott jut tovább a középdöntőbe. A végső győzelemre szokás szerint Norvégia a legesélyesebb, a magyar válogatott Eb-győzelme 16-szoros pénzt fizetne.

KI NYERI A NŐI EB-T?    
Norvégia 2,60
Oroszország 3,45
Svédország 8,75
Franciaország 9,75
Spanyolország 11,25
Hollandia 12.00
Magyarország 16.00