Real Madrid

Erre a rekordra lenne a legbüszkébb Cristiano Ronaldo

  • ivan

Cristiano Ronaldo a hétvégén két góllal segítette a győzelemhez Real Madridot a Sporting Gijón ellen, a portugál klasszis pedig karrierje talán legnívósabb rekordját készül beállítani.

facebook.com

Kiváló hetet zárt CR7, hiszen azok után, hogy a királyi gárda az ő mesterhármasával verte meg a Vicente Calderónban az Atlético Madridot, a hétvégén a Sporting Gijón ellen is duplázni tudott, vagyis hat nap leforgása alatt 5 gólt is szerzett. Ronaldo ennek köszönhetően át is vette a vezetést a spanyol bajnokság mesterlövészeinek listáján, ám hamarosan egy másik rangsorban is az élre állhat.

Cristiano Ronaldo ugyanis karrierje során 354 gólt szerzett, ezzel pedig minden idők harmadik legeredményesebb gólszerzője az európai topbajnokságok történetében. Jelen állás szerint csak a német nemzet bombázója, Gerd Müller (365) és a Tottenham egykori kiválósága, Jimmy Greaves (366) büszkélkedhet több bajnoki góllal. Ronaldo tehát 12 gólra van a csúcsbeállítástól, amire minden bizonnyal néhány hét múlva sort is kerít.

A rekordja azonban közel sem lesz biztonságban, mégpedig Lionel Messi miatt. A Barcelona támadója 321 gólnál jár, így bőven lehet esélye befogni CR7-t, főleg, hogy két évvel fiatalabb a portugálnál, így van esély rá, hogy tovább játsszon Európában.

A topbajnokságok legjobb gólszerzői
366 ― Jimmy Greaves
365 ― Gerd Müller
354 ― Cristiano Ronaldo
321 ― Lionel Messi
317 ― Steve Bloomer

Hétvégén a két ász ismét összemérheti tudását, hiszen Barcelonában jön az évad első El clásicója. A tabellán a Real Madrid előnye jelenleg hat pont, így amennyiben Ronaldóék elcsennék a három pontot a Nou Campból, akkor olyan előnyre tennének szert legnagyobb riválisukkal szemben, amelyet már egyáltalán nem lenne könnyű ledolgoznia a katalánoknak.

 

[2300642] 2016-12-03 16:15:00 Barcelona - Real Madridx;
211384
10639#00

Fogadj az El clásicóra a Tippkirályban!