NB I

Bukhat a Fradi, élre állhat a Vidi - az utolsó előtti forduló következik

  • varin

Pintér Attila a Ferencváros ellen készülhet, míg az Újpest fővárosi, a Videoton vidéki derbit játszik.

Ahogy azt várni lehetett, a 17. fordulóban nem voltak tippelhetetlen mérkőzések. A hazai hat favorit közül csupán az Újpest nem nyert, így ezen a héten 3.45-ös volt a legmagasabb szorzó. Ennek fényében nem csoda, hogy 100 forintra "csak" hétezret ért a telitalálatos szelvény. Az utolsó előtti 2016-os fordulóban azonban akadnak bőségesen necces találkozók. Íme a szorzók!

   
  1 x 2
Paks-Haladás 2.45 3.15 2.80
Gyirmót-Honvéd 3.70 3.35 1.95
Vasas-Diósgyőr 1.80 3.40 4.30
MTK-Újpest 2.45 3.15 2.80
Mezőkövesd-FTC 4.05 3.40 1.85
Debrecen-Videoton 2.95 3.25 2.30

Úgy tűnik, a Gyirmót FC idén a szériák együttese lesz, csak éppen az elmúlt hetekben a rossz oldalon rostokolnak Urbányi Istvánék. A zsinórban elszenvedett hat vereség lassan lőtávolon kívülre sodorja a győrieket, akik számára a Honvéd és a DVTK elleni maradék két fordulóban a tavaszi remények életben tartása lehet a cél. Első körben Honvéd látogat az Alcufer Stadionba, ám látva a piros-feketék formáját, ez bizony fix 2-es. Marco Rossi fiai szenzációsan jó formában vannak, szélsőséges esetben még akár az élre is állhatnak a fordulót követően. A Vasas legyőzése után idegenben is esélyesek Lanzafaméék, noha az utolsó öt mérkőzésükből csupán egyet nyertek meg otthonuktól távol. "Amióta Kispesten vagyok, ez volt a csapatom legjobb meccse. Minden értelemben, taktikailag, hozzáállásban. A szív vitte előre a játékosokat. Fizikálisan is jól végigbírták a mérkőzést. A világ legnagyobb igazságtalansága lett volna, ha nem nyerünk ma. Itt nincsenek hősök, itt van egy csapat, van egy edző, akit követni kell és mi egymásért és a Honvédért küzdünk. Ahogy megyünk bele a télbe, egyre rosszabbak a pályák a labda össze-vissza pattog. Nehéz játszani a futballt az ilyen pályákon, de alkalmazkodnunk kell. Ezért is szeretném megköszönni a játékosoknak, hogy a nehézségek ellenére betartottak ma minden edzői utasítást és megnyerték a meccset. A komolyabb célokért tovább álmodunk és dolgozunk." - nyilatkozta igen tüzesen az olasz mester. A Honvéd tehát remek formában, így még 1.95-ért is jónak látjuk a fővárosiak sikerét a biztos kieső Gyirmót ellen.

Kétszer játszik még idén a Paks hazai pályán és nem is kérdéses, kötelező a minimum négy pont a Haladás-Vasas duó ellen Bartháéknak. Az egységek gyűjtögetéséhez nagyszerű ellenfélnek ígérkezik a Haladás, amely még mindig tele van sérültekkel, ráadásul idegenben egy 0-1-4-es szériában vannak éppen. A két fél között 2013 óta nem született döntetlen, míg a Paks otthon már hétszer remizett. Az ellentétes szériák meccsén mi inkább a hazaik mellé húznánk az ikszet, de jobb ezt a derbit minden tekintetben érintetlenül hagyni.

Nem vár könnyű feladat a Ferencvárosra ezen a héten sem, igaz, mostanság Bödééknek minden ellenfél komoly gondot okoz. Pintér Attila legénysége, a Mezőkövesd ugyanis megállíthatatlanul menetel a dobogó felé és ugyan Strestikék nem tudtak nyerni Kecskeméten az Újpest ellen, aligha voltak különösebben csalódottak az egy ponttal. Lévén, hogy a borsodiak utolsó három hazai meccsüket megnyerték, ráadásul nem is a leggyengébb csapatok ellen, ne várjunk magabiztos fővárosi sikert.

1.85-ért kihagyható a Ferencváros sikere, őket inkább majd a téli szünet után érdemes nyeretni.

Nem fecsérelnénk túl sok szót az MTK-Újpest meccsre, annyira minden az iksz mellett szól. Két, a várakozásoknál sokkal gyengébben szereplő csapat, a kék-fehérek az utolsó három meccsükből kétszer remiztek, az Újpest nyolc találkozóból hétszer, míg az utolsó négy randevújukból háromszor is megosztoztak a pontokon. Kiesési problémája egyik félnek sem lesz, ám itt keresve sem találhatnánk jobb tippet a döntetlennél.

Újpest#hun-ujpest#10

Valami mintha megakadni látszanak a Vasas csapatánál, négy meccsen három pontot szereztek Ferenczi Istvánék és már alig-alig vezetik az NB I-et. Ennek fényében különösen balszerencsés, hogy most fogadják a Diósgyőrt, ahol a két győzelem után joggal hihetik azt Bacsáék, hogy vége a válságnak. A Diósgyőrnek ráadásul kedvenc ellenfele a piros-kék gárda, az elmúlt hat bajnokiból csupán egy pont landolt a fővárosban. Úgy tűnik, hogy Michael Oenningék kissé lefulladtak, ráadásul ami korábban befele pattant nekik, az most kifele és bizony a 90. perces gólokkal is meggyűlik a bajuk. A Bozsik Stadionban inkább x2-re áll a mérkőzés, de ember legyen a talpán, aki a bravúrcsapat ellen mer fogadni.

Általános vélekedés Debrecenben, hogy Leonel Pontessel a csapatnak egyre inkább van játéka, van arculata, látni, hogy kinek mi a feladata és rálépett már a hajdúsági gárda a helyes irányt jelentő útra, ám amíg a pontok nem jönnek, addig mindez mit sem ér... Az újabb vereséggel a Debrecen három pontra került a 11., kiesést jelentő pozíciótól és a Loki a hátralévő két meccsén sem számíthat sok egységre. Még úgy sem, hogy a Videoton idegenben nemiegn gyűjtögeti a pontokat és a piros-kékek játéka kisebb visszaesést mutat. Mindazonáltal a fehérváriak harcban vannak a bajnoki címért és közel sem lenne meglepő, ha a telet már a dobogó tetején kezdenék meg. A Vidi a legutóbbi öt bajnokiját megnyerte a Debrecen ellen és 2.30-ért mi most is hiszünk bennük.

2016-12-03;212
209575