Topligák

Kilenc gól és liverpooli lábtörés Angliában, nyert a Real és a Bayern - videó

Az év egyik legnagyobb meccsét a Swansea játszotta, amely a 91. percben még hátrányban volt, mégis nyert.

Premier League

Angliában hozta a kötelezőt a Manchester City és a Liverpool, így a két gigász továbbra is egyenlő pontszámmal áll. A Vörösök nem örülhettek azonban a Sunderland ellen aratott sikernek, Coutinho ugyanis egy tizenhatoson belüli szituációnál eltörte a lábát.

 

A bajnok ismételten bukott, a Leicester City csupán a 94. percben tudta megmenteni az egyik pontot az újonc Middlesbrough ellen, míg a hét (de talán a szezon) legnagyobb mérkőzését a Swansea és a Crystal Palace játszotta egymással. Íme a kilenc gól:

 

A játéknap utolsó mérkőzése bőségesen hozott izgalmakat, a Chelsea bár hátrányba került a Tottenham ellen, a Kékek végül fordítani tudtak, így visszavették a vezetést a ligában. Ez egyébként egyben a Spurs első vereségét is jelentette.

 

Bundesliga

Németországban a Lipcse három pontja után győzelmi kényszerben lépett pályára a Dortmund és a Bayern is. A sárga-feketék azonban Huszti Szabolcsi hathatós közreműködésével (gól+gólpassz) kapituláltak Frankfurtban.

A másik magyar, Szalai Ádám egy félidőt volt a pályán a Mönchengladbach ellen, csapata egy pontot szerzett. Este a Bayern-Bayer derbin 2-1-re tudott nyerni a Bayern München, így tartják a lépést Gulácsiékkal.

La Liga

Ha rendkívül nehezen is, de hozta a Gijon elleni találkozót a Real Madrid, nyomást helyezve ezzel a Barcelonára. Ahogy azt mi is előre jeleztük, annak ellenére sem vár sima meccs a Madridra, hogy a Sporting borzalmas formában van. Végül olyannyira szoros lett a vége, hogy Cop révén a vendégek egyenlíthettek is volna a hajrában, ám a támadó az égbe lőtte a tizenegyest.

A Real Madrid ezzel már hét ponttal vezet a holnap az Anoetában pályára lépő katalán csapat előtt.

Serie A

Itáliában a középmezőny rangadóján nem történt különösebb meglepetés, a Torino simán legyőzte a Chievót. Az olaszok Falque révén már az első félidőben kétgólos előnyhöz jutottak, amit végig meg is tartottak. Szombat este a Milan Empoliban lép pályára, míg vasárnap az Inter-Fiorentina mérkőzés tűnik a legizgalmasabbnak.

2016-11-26;47
2016-11-26;54
2016-11-26;55
2016-11-26;87