NB I

Kiesési rangadót nyerhet a Diósgyőr

Bő három év után győzheti le a miskolci csapat a Paks együttesét a bajnokságban.

Kiesési rangadót nyerhet a Diósgyőr. - Fotó: dvtk.eu

A Ferencváros és a Honvéd ellen elszenvedett vereségeket követően újfent nyerni tudott a Diósgyőr, a miskolci csapat az előző héten a Haladás együttesét gyűrte le, méghozzá Debrecenben. A múlt heti találkozón jól játszottak a piros-fehérek, ráadásul hátrányból tudtak fordítani úgy, hogy a győztes gólt a 92. percben szerezték, vagyis lelkileg igen jó passzban várják a szombati találkozót Elek Ákosék.

Ugyanakkor hiába lesz pályaválasztó ismét a DVTK, a borsodiak stadionjuk átépítése miatt ezúttal Mezőkövesden fogadják soros ellenfelüket, vagyis a paksi gárdát. Azt a csapatot, amely ellen a piros-fehéreknek nem ment az utóbbi időben, mivel legutóbb bő három éve gyűrték le a zöld-fehéreket.

"Csertői Aurél csapatai ellen sosem lehet biztosra menni, mindig nagyon jól összerakott és jól felkészített alakulatai vannak. Nincs másként Pakson sem, ezért is nagyon komolyan vesszük a meccset. Mind a két csapatnak fontos a szombati mérkőzés, hiszen mindkettőnknek óriási szükségünk van a pontokra. Múlt héten nagyon értékes győzelmet arattunk a Haladás ellen, szeretnénk abból a meccsből meríteni, és ugyanolyan jó játékkal a Paksot is megverni" - nyilatkozta Horváth Ferenc, a borsodiak mestere a dvtk.eu-nak.

Kattints a képre a játékért!

Ami a vendégeket illeti, a hazaikhoz hasonlóan a paksian sem brillíroznak az idei szezonban, igaz a legutóbbi három fellépésük mondhatni jól sikerült. Három fővárosi együttessel - Újpest, Ferencváros, Honvéd - nézett farkasszemet Csertői Aurél együttese az elmúlt hetekben, amely találkozókon a tolnaiak veretlenek maradtak, ráadásul öt pontot szerezek, amivel elmozdultak a kiesőzónából.

"Több szempontból is különösen nehéz lesz a DVTK elleni bajnokink. Egyrészt a két csapat tabellán elfoglalt helye miatt mindkét fél számára kiemelten fontos, másrészt, ahogy mi, úgy minden bizonnyal a diósgyőriek is extrán készülnek rá. Ebből következik, hogy a győzelemhez extra teljesítményre lesz szükség mindenkitől. Egy tipikusan „hatpontos” meccset várok!" - mondta Csertői Aurél a diósgyőriek hivatalos honlapjának.

Ahogy a vendégek szakvezetője is fogalmazott, tipikus "hatpontos" mérkőzésre van kilátás szombaton Mezőkövesden. Noha a Diósgyőr igen régen győzte le a Paksot, ha ezt a meccset nem nyeri meg a DVTK, akkor komoly bajba kerülhet. Szerintünk azonban erre nem kerül sor, és az erősebb játékoskerettel rendelkező, félig-meddig hazai pályán játszó miskolci csapat bő három év után ismét legyőzi a zöld-fehér csapatot.

hatharom.com
Diósgyőr nyer
@2.30
[2295503] 2016-11-26 15:30:00 Diósgyőr - Paksx;