Kézilabda

A német bajnok ellen debütál a Szeged

Vasárnap délután 17 órától a Pick Szeged számára is elrajtol a BL-szezon, a Tisza-partiak a német bajnok Löwent fogadják.

Egy régi-jó ismerős látogat az Újszegedi Sportcsarnokba, hiszen a német Rheiun-Neckar Löwen a tavalyi kiírásban négy alkalommal is összemérte erejét a Szegeddel. A német Bundesliga címvédőjének nem sok sikerélménye volt a magyar ezüstérmessel való találkozókban, hiszen Juan Carlos Pastor alakulat a négy meccsből hármat megnyert, a legutolsó randevút hat gólos különbséggel abszolválta.

A helyzet azonban most kicsit más, ugyanis a Pick gyakorlatilag kicserélte az egész keretét. A nyári szünet alatt a Szeged 13 új játékost igazolt a csapatba, miközben olyan alapemberek hagyták el a csapatot, mint Dean Bombac, Garcia Parrondo, Ancsin Gábor, Piotr Wyszomirski, Garcia Robledo vagy Niko Mindegía.

H2H
05.12.15 BL Szeged Rhein-Neckar 30 : 24
17.10.15 BL Rhein-Neckar Szeged 30 : 25
22.03.15 BL Szeged Rhein-Neckar 31 : 29
13.03.15 BL Rhein-Neckar Szeged 30 : 34

Azért nagy nevekből is sincs hiány, hiszen többek között  Marin Sego, Pedro Rodriguez, Mario Sostaric, Denis Buntic, Stas Skube, Sandro Obranovic, Matej Gaber, Szergej Gorbok, Bodó Richárd, Bánhidi Bence, Bóka Bendegúz érkezett erősítésként.

Juan Carlos Pastor vezetőedző elégedett volt a csapat felkészülésével, az eddig lejátszott öt magyar bajnokin pedig meccsről meccsre jobban játszott a csapat. A spanyol szakember kiemelte, hogy a BL-ben még ennél is több kell, de a fantasztikus szegedi közönséggel minden meccsen győzelemre játszik majd a MOL-Pick Szeged.

Erre meg is lehet az esélye a Tisza-partiaknak, hiszen a Löwen nem igazán tudta felfrissíteni a keretét, a szezon eddigi meccseiből pedig azt szűrhetjük le, hogy a húzóemberek egyelőre messze vannak a csúcsformájuktól.

A bukik szerint a vasárnapi rangadónak a magyar csapat a favoritja, amelynek sikere 1.80-as szorzóval fogadható, míg az Oroszlánok győzelme ennél valamivel magasabb, 2.25-ös értékkel kecsegtet.

1X2    
Szeged Döntetlen Löwen
TippmixPro@1.80 TippmixPro@7.50 TippmixPro@2.25