Nemzetközi foci

Steven Gerrard választott a lehetőségek közül

  • varin

A Liverpool klasszisát hívta a Celtic és a Newcastle United is, ám ő 36 évesen végleg leteszi a lantot.

Gerrard karrierjének talán legemlékezetesebb mérkőzése

Habár néhány napja még arról írtunk, hogy Steven Gerrard jó eséllyel a skót Celtic csapatánál folytatja, ahol Brendan Rodgers keze alatt vezethetné a keltákat, végül a 36 éves legenda máshogyan döntött.

Idézd fel Gerrard legnagyobb pillanatait a pályán ezzel az összeállítással vagy olvasd el janek_ cikkét arról, hogy mekkora futballisten is volt a Pool 8-asa.

"Egészen hihetetlen karrier áll mögötta, köszönettel tartozom minden egyes pillanatért, amit a Liverpool, az angol válogatott vagy az LA Galaxy mezében átélhettem. Gyermekként sokat álmodoztam arról, hogy felhúzom majd a legendás vörös mezt és ez szerencsére 1998 novemberében meg is adatott nekem a Blackburn Rovers ellen. Sosem hittem volna, hogy ilyen 18 év követi majd azt a csodás pillanatot.

Szerencsésnek érzem magam, ha így visszatekintek az elmúlt közel két évtizedre. Annyi fantasztikus momentum volt, amit fel tudok idézni. Ráadásul több, mint 700 meccsen játszottam szeretett csapatom mezében és kapitányként segítettem hozzá a Liverpoolt a trófeákhoz. Úgy érzem, dicsőséget hoztunk az Anfield Roadra. Nem is beszélve arról a hihetetlen isztambuli éjszakáról...

Válogatottként a 114 pályára lépésemre lehetek a legbüszkébb és arra, hogy hazám kapitánya voltam. Mindig örömmel vettem fel a mezt.

A búcsú végleges!

Azonban tudom azt is, hogy ez a karrier nem jöhetett volna létre a családom, barátaim és más emberek segítsége nélkül. Most szeretnék már a jövőmre gondolni, számba veszem a lehetőségeket, átgondolom, hogyan tovább. Ajánlatokból nincs hiány, hamarosan döntök az elkövetkező évekről" - summázta karrierjét Gerrard.

Egyelőre tehát nem tudni, mi is lesz a csapatkapitánnyal, ám nem lenne meglepő, ha a harmadosztályú Milton Keynes Dons trénere lenne. Gerrard egyébként hamarosan meg is szerzi az UEFA A-lincencét is.