Tenisz

Biztos ekkora favorit a budapesti tini?

  • Cesc18

Szerda este Stollár Fanny a britek tehetségével, Katie Swannel néz farkasszemet a honolului torna első fordulójában.

Az egykori junior világelső Gálfi Dalmának zseniálisan sikerült a szezon hajrára, a héten pedig a másik csillagunk, Stollár Fanny is nagy menetelésre készül. Egy 125 ezer dollár összdíjazású versenyen vesz részt, amely a meseszép Hawaiion kerül megrendezésre. Honolulu először ad otthont női tenisztornának, és a játékosok természetesen nagyon élvezik a csodás környezetet, a magyar tehetség ellenfele, Katie Swan például már több, mint egy hete megérkezett a fővárosba, így egy kis nyaralás is belefért neki. 

Ki nyeri a mérkőzést?
Stollár Fanny Katie Swan
TippmixPro @ 1.30 TippmixPro @ 2.80

Korábbra volt tervezve ennek a meccsnek a lebonyolítása, de az eső átírta a programot. Talán szerda este már sikerül pályára lépniük. Swan egy kicsivel fiatalabb, mint a magyar lány, és a britek legalább akkora tehetségnek tartják, mint mi Fannyt. Junior korukban két tornán találkoztak, legutóbb 2014-ben az Eddie Herr salakos versenyen, amit a budapesti játékos 7-6, 6-2 arányban nyert meg. Erről a tornáról azt azért tudni kell, hogy Bradentonban rendezik, ott ahol Stollár edzeni szokott, tehát neki hazai környezet volt. Egyébként már a brit lány is csatlakozott az IMG Akadémiához, és neki is Nick Bollettieri az egyik mentora. 

Nagy különbség a profi karrierjük között eddig nem figyelhető meg, persze a több, mint 150 helyes különbség a világranglistán Stollár javára nem véletlen. A Las Vegas-i elődöntője óta azonban nem brillírozott, igaz, kisebb sérüléssel is bajlódott. De ennél mindenféleképpen közelebb várnánk az oddsokat egymáshoz. Közelebb is voltak, Fanny 1.44-ről indult. Swan játszott idén a wimbledoni főtáblán, méghozzá Babos Timi ellen, és ugyan csak öt játékot tudott nyerni, de megmutatta, hogy van benne potenciál. Nem lesz ez egyszerű menet a magyar lánynak, ilyen oddson akár még el is lehet gondolkozni a brit játékoson.