Vízilabda

A Szolnok visszavágna az OSC-nek

Ahogyan kedden a B-csoportban, úgy szerdán az A-csoportban is a csoportelsőségről dönt a forduló rangadója.

Az A-csoport rangadóján az OSC a Szolnokot fogadja. - Fotó: vizilabda-szolnok.hu

Az OB I A-csoprtjában is terítékre kerül egy igazi derbi, hiszen az első helyezett OSC a második pozícióban tanyázó Szolnok gárdáját fogadja, a tét pedig szintén a csoportelsőség. Amihez a vendégeknek győzniük kellene a fővárosban, hiszen a második játéknapon meglepetésre nagyon simán megadták magukat Vincze Balázs tanítványainak, akik 14-11-re tudtak nyerni a Tisza-partján.

„Komolyan edzettünk, ennek éreztük még nyomát a pécsi bajnokin, de felkészültünk az előttünk álló meccsekre - mondta Bátori Bence, az OSC szélsője az mvlsz.hu-nak, majd kitért a Szolnok elleni rangadóra is. - Szolnokon először lerohantuk őket, de nem csak azzal nyertünk, hiszen felzárkóztak 11–10-re, és utána tudtunk ismét elhúzni, s végül győzni. Most már van egy meccs, amiből mindkét csapat kiindulhat, amiből lehet készülni. A bajnokság későbbi alakulásától is függ, hogy mennyit számít a szerdai eredmény, de ettől függetlenül nekünk hazai pályán mindenképpen a győzelem a célunk.” 

Ami jó hír a hazaiaknak az, az, hogy mindenkire számíthatnak, viszont a vendégeknél Andrija Prlainovics továbbra is beteg, míg Zsivko Gocics hétfőn megsérült, így a két friss szerb olimpiai bajnok biztosan nem játszik szerdán.

„Természetesen szeretnénk maximalizálni a saját esélyeinket, a helyzet úgy áll, mint az első OSC-vel szembeni meccs előtt. Lehet élet-halál, viszont az is előfordulhat, hogy nincs akkora jelentősége, ez azonban csak tavasszal derül majd ki - utalt Cseh Sándor Szolnok-edző arra, hogy a középszakaszban a Fradi, Eger duó ellen is lehet még pontokat gyűjteni, és adódhatnak bőven körbeverések majd. – Nem állunk jól, hiszen Andrija Prlainovics továbbra is beteg, hétfőn pedig megsérült Zsivko Gocics válla, a keddi edzésen nem volt vízben, nagy csoda kéne ahhoz, hogy játszhasson szerdán. Fizikailag és taktikailag is elvégeztük a szükséges munkát, játszottunk magyar és külföldi csapatokkal edzőmeccseket, azokon pedig már úgy nézett ki a játékunk, ahogy én szeretném. Igaz, az csak egy váz, a következő kérdés, hogy fontos szituációkban miként tudjuk ezt előadni, ennek megválaszolásához szükség van egy-két hétre és három-négy meccsre.” 

Ami a sportfogadás részét illeti a mérkőzésnek, a     szerint az A-csoport derbijét is háromesélyesnek hozta ki, ám a keddi meccsel ellentétben ezúttal a vendégcsapatot hozta ki egy hajszállal favoritnak, ami a hiányzók fényében némileg meglepő.

1X2    
OSC Döntetlen Szolnok
TippmixPro@2.25 TippmixPro@5.70 TippmixPro@1.95