Premier League

Tudtam, hogy egy gyengébb csapatba igazolok - Zlatan Ibrahimovic

A svéd támadó szerint irreális elvárás volt bajnoki aranyat remélni a Vörös Ördögöktől, ám bízik a csapatban és az edzőben.

Zsinórban tizedszer, összességében pedig tizenegyedik alkalommal választották meg Zlatan Ibrahimovicot a legjobb svéd labdarúgónak. A válogatottságtól visszavonult klasszis még szobrot is kap Stockholmban, noha a 2016/17-es szezonja eddig nem túlságosan erős, a jó kezdet után szenved a Manchester Uniteddel. Mint azt a 35 éves játékos elmondta, tudta, hogy gyengébb csapatra cseréli majd a PSG-t, de Mourinho személye kellően meggyőző volt.

Tudtam, hogy ahova igazolok nyáron, az gyengébb csapat lesz, mint ahonnan igazolok, de amikor José felhívott, a döntés nagyon könnyűvé vált. Így, hogy ő kérte, hogy igazoljak a Manchesterbe, csupán annyi volt a kérdés, hogy mikor jelentenek be, az anyagi részén sem időztünk sokat.

 

 

Manchester United#eng-manchester_united#5

"Igazi kihívás volt ez a transzfer, de soha nem mondok nemet az előttem álló akadályokra. A világ egyik legnagyobb klubjába akartam igazolni és kipróbálni magam a Premier League-ben. Már az elejétől azt vallottam, nem vagyunk esélyesei a bajnoki címnek, de az emberek nagyon izgatottak lettek az igazolások láttán. A klub sajnos már évek óta nem ért oda az első helyre, ezen pedig dolgoznunk kell.

Nagyon jól rajtoltunk, de aztán jöttek a vereségek, amikor rettenetesen játszottunk és rendesen el is kaptak minket. Volt egy olyan hetünk is, amikor háromszor kaptunk ki, ez pedig 15 év alatt velem egyszer sem fordult elő."

10418#00

Habár Ibra szenzációsan kezdte az évet, szeptember 10-e után mindössze háromszor volt eredményes a kilenc mérkőzésen.

A góllövőlistát Diego Costa vezeti 10 góllal, aki a szép számú találat mellé még három asszisztot is kiosztott. A Chelsea klasszisa azonban így sem favorit az aranycipőre, a Manchester City kiválósága, Sergio Agüero a legnagyobb esélyes, noha két góllal Costa mögött van és még a perc/gól mutatójuk is megegyezik.

Ki nyeri a gólkirályi címet?
Sergio Agüero (8) 2.75
Diego Costa (10) 3.25
Romelu Lukaku (7) 12.00
Zlatan Ibrahimovic (6) 13.00
Harry Kane (5) 17.00
Alexis Sánchez (6) 21.00
Jermaine Defoe (7) 26.00
Eden Hazard (7) 26.00
Zárójelben a gólok száma