Kosárlabda

A csoportelsőség a tét az Alba Fehérvár számára

A székesfehérvári csapat Franciaországba látogat a FIBA Euro Cup csoportkörének utolsó fordulójában.

Chalon/Saone-Alba Fehérvár

Az utolsó fordulójához érkezett a FIBA Euro Cup csoportköre, kedden az Alba Fehérvár a Chalon/Saone gárdájához látogat. Az biztos, hogy amennyiben nem kap ki 20 pontnál - a kék-fehérek 111-91-re nyertek a hazai meccsen - többel a magyar csapat, úgy Branislav Dzunic együttese megnyeri az A-csoportot.

Ez vélhetően könnyedén összejön az Albának, hiszen a gárda jó formának örvend, sorra nyeri meccseit, legutóbbi nyolc (!) ütközetét zsinórban lehozta. Ugyanakkor a Chalon teljesítményét sem érheti panasz, hiszen a franciák is jól muzsikálnak mostanság, azonban ezúttal vélhetően még keményebbek lesznek, mint szoktak, mivel az életükért küzdenek. Amennyiben kedden kikapnak a hazaiak, míg a Benfica hozza a kötelezőt otthon a Brussels ellen, akkor csoportharmadikként zárnak, s a gyenge eredményeik miatt borítékolható, hogy nem jutnak tovább. Ám ha minimális különbséggel is legyőzik a fehérváriakat, akkor a kvartett másodikjaként a következő körben találhatják magukat.

"Biztos nehéz mérkőzés lesz, mert a franciáknak nem esett jól a fehérvári vereség. Másrészt pedig a csoportelsőség is a tét, ezért kemény harcra számítok. Hat nap alatt a harmadik meccsünk lesz, közben pedig utaznunk is kellett, ennek a jelei kicsit már látszottak a játékunkon a Vasas ellen, annál sokkal jobb védekezésre lesz szükségünk holnap. De úgy vagyunk vele, ha már idáig eljutottunk, miközben azért nem mi voltunk a favoritok a csoportban a továbbjutásra, szeretnénk az eddigi teljesítményünkhöz méltóan játszani a csoport zárómeccsén is. Lóránt Péter sérülése javult, nagyon bízom benne, hogy ott lesz a pályán, mert szükségünk lesz rá." - nyilatkozta Branislav Dzunic, a fehérváriak mestere a bb1.hu-nak.

Mindezek után bukmékerek szerint a hazaiaknak van több esélyük a sikerre, ugyanis a francia győzelemre 1.35-szörös, míg a vendégre 2.70-szeres pénzt fizetne ki a    . A magyar online fogadóiroda a hendikep határt 5,5-nél állapította meg, míg a pontok számát illetően 165,5-nél húzta meg a vonalat.

Fogadás a mérkőzés győztesére - a     szorzói
Chalon/Saone Alba Fehérvár
Tippmixpro@1.35 Tippmixpro@2.70