Bajnokok Ligája

12 gólt hozott a Dortmund - Legia, Nikolics is betalált - videó

Négy csoportban rendeztek kedden mérkőzést a Bajnokok Ligája csoportkörében: a Borussia Dortmund minden idők legtöbb gólt hozó találkozóján győzte le a Legia Varsót. Nikolics szűk 20 percet kapott, de ennyi idő is elég volt neki a góllövéshez.

A játéknap első meccsét a CSZKA Moszkva és a Bayer Leverkusen játszotta az E-csoportból. A németek ugyan Kevin Volland góljával korán vezetést szereztek, ám az oroszok a második félidő hajrájában egy büntetőből egyenlítettek, ezzel pedig életben tartották továbbjutási esélyeiket. Igaz, csak az Európa Ligába.

A csoport másik meccsén a Monaco újra legyőzte a Tottenhamet, a londoni randevúhoz hasonlóan ezúttal is 2-1-re végeztek a felek. A hercegségbelieknek még az is belefért, hogy Falcao büntetőt rontson az első játékrészben 0-0-s állásnál.  A Monaco megnyerte az E-csoportot, a második helyen pedig a Leverkusen ment tovább, miután egymás elleniben jobban áll a Spursnél.

A Monaco győztes gólját Lemar szerezte

214324

Az F-csoportban a Borussia Dortmund már biztos továbbjutóként fogadhatta a lengyel bajnok Legia Varsót. A németek nem is a legjobb kezdőjükkel álltak fel, ám a közönség így is egészen pazar mérkőzést láthatott. Az első gólt ugyan még a Legia szerezte, ám a 20. percben többek között egy Kagawa-duplának köszönhetően már 3-1 volt a hazaiaknak. A 32. minutumban már 4-2-t mutatott az eredményjelző, miután a másik oldalon Prijovic is megszerezte második találatát.

[2363764] 2016-11-22 20:45:00 Borussia Dortmund - Legiax

A fordulás után a hosszú sérüléséből visszatérő Marco Reus kezdte a gólgyártást, a németek ásza három gólig jutott a 90 perc során. A Dortmund pedig meg sem állt nyolcig (!), ami klub történetének egyik legnagyobb sikerét is jelenti. A vendégeknél Nemanja Nikolics a 75. percben állt be, majd nyolc perccel később be is vette a Dortmund kapuját, ám végül Reus volt az, aki beállította a 8-4-es végeredményt. Ennyi gólt még soha egyetlen BL-meccs sem hozott, az eddig rekorder egy Monaco - Deportivo találkozó volt, amely 8-3-es végeredménnyel záródott még 2003-ben.

Nikolics gólja a Dortmundnak

A csoport másik meccsén a Real Madrid hozta a papírformát és Varane valamint Benzema góljaival 2-1-re verte a Sportingot. A francia csatár a 87. percben vitte be a döntő találatot, miután a 80. percben Silva büntetőjével a portugálok egalizáltak. Az F-csoport utolsó körére sok izgalom maradt, a Dortmund és a Real ment tovább, kérdés, milyen sorrendben teszik ezt, a csoportelsőség Madridban dőlhet majd el. A Legiának sem kell még lemondani az Európa Ligáról, hiszen ha legyőzi odahaza a Lisszabont, folytathatja a nemzetközi kupaszereplést.  

214332

A G-csoportban nyert a Leicester City, amely a Club Brugge-t gyűrte le 2-1-re, míg a Koppenhága és a Porto egy gól nélküli meccsen osztozkodott a pontokon. Az angol bajnok csoportelsőként lesz ott az egyenes kieséses szakaszban, a 2. helyért viszont még a Porto és a dán bajnokküzd egymással. Előbbi a Leicestert fogadja, utóbbi a Brugge vendége lesz a 6. körben.

214340

A H-csoportban úgy alakultak az eredmények, hogy az utolsó fordulóra is bőven maradtak még izgalmak. Bár a Sevilla Pareja korai góljával hamar vezetést szerzett a Juventus ellen, Vazquez  kiállítása miatt az olaszok a 36. perctől emberelőnyben játszhattak, a torinóiak pedig ki is használták ezt a lehetőséget és Marchisio, Bonucci majd Mandzukic találataival 3-1-re nyertek a Pizjuánban. Ezzel a sikerrel a Juventus átvette a vezetést és biztos továbbjutó. A másik kiadó helyért viszont még a Sevilla és a Lyon ki-ki meccset vívhat, miután a franciák 1-0-ra verték a horvát bajnok Dinamo Zagrebet Horvátországban.

214348
2016-11-22;42