Topligák

Nagy Ádámék nyerték a magyaros derbit a Serie A-ban - videó

Kikapott a Roma, Szalaiék csak ikszeltek a sereghajtó ellen, élre állt a Chelsea. Topligák összefoglaló.

Nagy Ádám csapata, a Bologna nyerte a magyaros derbit a Serie A-ban. - Fotó: facebook.com/bfc1909official

A szokásoknak megfelelően rengeteg mérkőzést rendeztek vasárnap a Serie A-ban, az ebédidőben kezdődő Sampdoria-Sassulo mérkőzés hihetetlen izgalmakat hozott, amiről már korábban beszámoltunk.

A délutáni meccsek közül a magyar focirajongók Bolognára szegezték figyelmüket, ahol magyaros derbit rendeztek, hiszen Nagy Ádám csapata fogadta a Sallai Rolandot és Balogh Norbertet is soraiban tudó Palermót. A mérkőzést a szicíliai gárda kezdte jobban, Ilija Nestorovski révén előnybe is kerültek a kilencedik percben. Ez azonban nem tartott sokáig, a 20. minutumban Mattia Destro egalizált. A második játékrészben aztán Blerim Dzemaili és Federico Viviani is betalált, így a hazaiak végül 3-1-re nyertek. A Bolognában Nagy Ádám 82 percet töltött a pályán, a Palermóban Sallai Rolandot 1-1-es állásnál a 66. minutumban cserélték le, míg Balogh Norbert sérülés miatt kihagyta a találkozót.

A DIGI Sport összefoglalója a Serie A magyaros derbijéről:

A Fiorentina magabiztos sikert aratott a toszkán derbin Empoliban, míg a Lazio-Genoa meccsen sem volt kérdéses, hogy melyik fél kerül ki győztesen. Az Atalanta-Roma és a Crotone-Torino találkozók már több izgalmat hoztak előbbin meglepetésre a bergamói alakulat, utóbbin a Bikák diadalmaskodtak.

2016-11-20;55
211987

Németországban Szalai Ádám Hoffenheimje a sereghajtó Hamburg együttesével nézet farkasszemet Sinsheimben. A meccs igen jó iramú és gólgazdag volt, ugyanakkor nagy meglepetésre kiegyenlített felek küzdelmét hozta, s végül 2-2-vel zárult. A hazaik egyedül annak örülhetnek, hogy megőrizték veretlenségüket a bajnokságban. A magyar válogatottban mostanság parádézó Szalai egyébiránt a kispadon kezdte a mérkőzést és ott is fejezte be, ugyanis a hazaiak mestere nem küldte pályára.

A Hoffenheim-Hamburg mérkőzés összefoglalója:

2016-11-20;54
210225

Angliában egy mérkőzést rendeztek a hét utolsó napján, nevezetesen a Middlesbrough-Chelsea ütközetet. A vendégek Diego Costa góljával nyertek 1-0-ra, ami sorozatban a hatodik (!) olyan sikere volt a Kékeknek, hogy nem kaptak gólt. Mindez pedig egyben azt is jelenti, hogy a Chelsea élre állt a Premier League-ben.

A mindent eldöntő találat:

2016-11-20;47
209498

Alavés-Espanyol meccsel kezdődött a vasárnap Spanyolországban, amely találkozón a katalánok tudtak nyerni 1-0-ra. A késő délutáni mérkőzésen a Valencia a Granada együttesét fogadta, s meglepetésre a Denevérek erejéből mindössze 1-1-es remire futotta a sereghajtó ellen hazai pályán.

2016-11-20;87
211384