NB II

A Békéscsaba volt a forduló nyertese

Címkék:

Közel egy hónap után ünnepelhettek három pontot a Puskás játékosai. Feljutó helyen a Soroksár. NB II összefoglaló.

A csabaiak voltak a forduló nyertesei. - Fotó: facebook.com/1912elore

A 17. fordulót rendezték vasárnap az NB II-ben, a 13 órakor kezdődő találkozók közül egyen született meglepetés, hiszen az éllovas Balmazújváros nem tudott győzni a hátsó régióhoz tartozó Szolnok otthonában. A Siófok hozta a kötelezőt, méghozzá nagyon magabiztosan, ugyanis Petneházi Márk négy (!) góljának köszönhetően 5-0-ra győzött a SZEOL otthonában. A másik szegedi illetőségű csapat is vereséget szenvedett, hiszen a 2011 Kisvárdán kapitulált, a szabolcsiak gólját Gosztonyi András lőtte. Az újoncok csatáját a Mosonmagyaróvár nyerte Cigándon, míg a Pest megyei derbin a Soroksár 5-0-ra (!) győzte le a Budaörs gárdáját hazai pályán.

Három órakor kezdődött a játéknap rangadója, amelyen a Békéscsaba a Nyíregyházát fogadta. Az M4 Sportnak köszönhetően az egész ország láthatta, hogy a viharsarkiak már az első félidőben eldöntötték a három pont sorsát.

A késő délutáni ütközeteken a Sopron erejéből mindössze gól nélküli remire futotta hazai pályán az újonc Dorog ellen, míg a Vác nagyon fontos három pontot szerzett a Kozármisleny otthonában. A Puskás Akadémia Lencse László korai góljának köszönhetően győzte le a Ceglédet hazai pályán, s így a felcsútiak közel egy hónap után ünnepelhettek ismét három pontot. A játéknap legizgalmasabb mérkőzése pontosztozkodással zárult, a Csákvár és a Zalaegerszeg gólgazdag meccsen játszott döntetlent.

Mindezek után leszűrhető, hogy a Békéscsaba volt a forduló nyertese, hiszen az egyik legnagyobb riválisát győzte le, ráadásul az éllovas Balmazújváros nem tudott nyerni.

2016-11-20;9117
211147